Det sista livet ljudbok
Språk
Svenska
Uppläst av
Reine Brynolfsson
Längd
16h 6min
Utgiven
Utgivare
Norstedts
ISBN
9789113093925

Det sista livet

av Det sista livet ljudbok
4
Språk
Svenska
Uppläst av
Reine Brynolfsson
Längd
16h 6min
Utgiven
Utgivare
Norstedts
ISBN
9789113093925

Det sista livet

av Peter Mohlin & Peter Nyström
4
4 5 2

Den här första boken om John Adderly introducerar en annorlunda huvudkaraktär för den skandinaviska deckargenren, och drar in läsaren med både djup, tempo och spännande cliffhangers.

Efter att ha vittnat i en rättegång i Baltimore blir FBI-agenten John Adderly omplacerad till svenska Karlstad under ny identitet. Han har själv krävt att bli flyttad just hit, till staden där han växte upp men som han inte har återvänt till på tjugo års tid.

Under sitt nya namn börjar han arbeta i en cold case-grupp, som utreder ett tio år gammalt försvinnande. Den försvunna kvinnan var dotter till vd:n för ett av toppföretagen i Sverige och har förmodats vara död, men man har aldrig hittat hennes kropp.

Det visar sig snart att just detta fall är en del av Johns önskan att återvända till barndomens Värmland. Allt eftersom oron växer för att hans sanna identitet ska avslöjas, får John allt svårare att hålla sina hemligheter i balans.

Det sista livet är början på en ny kriminalserie inom genren Nordic noir, det vill säga mörka, realistiska deckare skrivna i Skandinavien. Författarna Peter Mohlin och Peter Nyström har skrivit deckare tillsammans sedan barnsben och har nu gett ut sin första roman tillsammans.