Peter Mohlin är en svensk författare som är känd för att ha skrivit kriminalromaner tillsammans med sin barndomsvän Peter Nyström. Mohlin och Nyström växte upp tillsammans i Åmål och skrev sin första deckare tillsammans redan som tioåringar.

Efter att ha arbetat inom dramatisk text och teater bestämde sig Mohlin för att gå över till skrivandet på heltid. Han fortsatte samarbetet med Peter Nyström och tillsammans har de skapat en spännande serie om en före detta polis som kämpar med sina egna demoner samtidigt som han försöker lösa brott.

Den första boken i serien, “Det sista livet”, utkom 2020 och blev en stor succé, både i Sverige och internationellt. Boken tilldelades Crimetime Award Årets deckardebut 2020 och serien om John Adderley har fortsatt att få mycket uppmärksamhet.

Peter Mohlin är känd för att skriva välskrivna och spännande berättelser som fångar läsarens intresse från första sidan. Tillsammans med Peter Nyström har han skapat en serie som har fått mycket uppmärksamhet för dess trovärdiga karaktärer och välskrivna intrig. Mohlins arbete som dramatiker har gett honom en stark känsla för att bygga spännande och trovärdiga scener, vilket har gjort honom till en framstående författare inom kriminalgenren.