Läs omdömen om olika ljudbokstjänster

På vår sajt hittar du omdömen om de mest populära ljudbokstjänsterna i Sverige. Vi har jämfört tjänsternas priser och abonnemang, deras utbud, om det finns ett bra utbud för barn och ungdomar och hur appen fungerar. Du kan använda Ljudböcker.com för att hitta den ljudboksapp som passar dig bäst.

Hur fungerar ett abonnemang hos ljudbokstjänsterna?

Abonnemangen fungerar nästan likadant hos alla appar som vi recenserar. De erbjuder olika abonnemang beroende på hur många timmar du lyssnar på ljudbok varje månad och hur många ni är i hushållet som vill använda tjänsten.

Prisnivån varierar beroende på hur mycket du vill lyssna på ljudböcker och om ni är flera i hushållet som vill lyssna på flera enheter samtidigt. Det finns flera olika alternativ att välja mellan, och alla ljudbokstjänster erbjuder familjeabonnemang.

Hur fungerar ljudbokstjänsternas appar?

Ljudbokstjänsternas appar fungerar både på Android och iOS telefoner. Ingen av apparna har stöd för Windows, datorer eller läsplattor som inte har operativsystemet Android eller iOS. Däremot erbjuder Storytel att du kan lyssna på ljudböcker med Chromecast, och med BookBeat kan du lyssna på böcker med din Apple Watch.

Alla apparna är användarvänliga och det går lätt att hitta ljudböcker och e-böcker i deras bibliotek. Alla appar erbjuder nedladdning av ljudböcker. Men vissa av tjänsterna har en gräns för hur många aktiva titlar du kan ha nedladdade samtidigt. 

Innehållet kan skilja mellan olika ljudbokstjänster

Alla ljudbokstjänster erbjuder flera tusentals titlar i sitt sortiment. Men utbudet varierar mellan de olika tjänsterna. Du kan hitta allt från deckare och feelgood-böcker till faktaböcker och romantik. Alla appar har delat upp sina ljudböcker i kategorier. Det gör det lätt att hitta det man söker.

Det största utbudet hittar du just nu hos BookBeat. Men det är inte så konstigt eftersom de tillhör Bonnier-koncernen. Hos Storytel kan du hitta egna unika ljudboksproduktioner som du inte kan lyssna på hos någon annan ljudbokstjänst. 

Alla apparna erbjuder ett brett och bra utbud för både barn och ungdomar. Du kan hitta allt ifrån godnattsagor, klassiker och spännande vampyrböcker som passar tonåringen.

Vad ska jag tänka på när jag väljer ljudbokstjänst?

När du väljer ljudbokstjänst bör du först och främst tänka igenom hur du kommer att använda tjänsten. Alla fungerar med Android och iOS. Vissa av tjänsterna fungerar även med Apple Watch. Om du vill kunna lyssna på ljudböcker genom Apple Watch bör du välja en tjänst som stödjer det. Annars fungerar den tekniska delen i princip på samma sätt hos alla ljudboksappar. 

Den stora skillnaden mellan tjänsterna är utbudet. Därför bör du välja en ljudbokstjänst som matchar dina önskemål. Nästan alla ljudboksappar erbjuder en gratis provperiod. Under provperioden kan du testa hur appen fungerar och gå igenom de kategorier du är intresserad av. Det finns alltså goda möjligheter att testa de olika ljudboksapparna innan du bestämmer dig. 

Priset på de olika ljudbokstjänsterna varierar beroende på vilket abonnemang du väljer. Om ni är fler i hushållet som ska använda tjänsten kan det vara bra att testa flera olika kategorier under provperioden för att se om utbudet matchar det ni vill lyssna på.