Kort om BookBeat

Bookbeat är en av de yngre svenska ljudbokstjänsterna. De grundades 2015 och är i dag en av de tre största ljudbokstjänsterna på den svenska marknaden. De har även etablerat sig internationellt på totalt 28 marknader. Bookbeat har Bonnier i ryggen, vars koncern äger många stora företag på bokmarknaden.

Vårt omdöme om Bookbeat

Med Bookbeats app är det lätt att få översikt över utbudet och själv justera vad som ska visas i flödet. Ljudbokstjänsten passar extra bra för familjer, dels för det stora utbudet av barnböcker, dels för möjligheten att lägga till fler användare på samma abonnemang. De har inte heller det billigaste alternativet för familjeabonnemang. De uppdateras sin app ofta med nya funktioner och fixar för en förbättrad användarupplevelse.

Vad vi gillar med BookBeat

  • Bra för familjer
  • Lättnavigerad app
  • Stort utbud
  • 50 % rabatt för studenter
solcta PROVA GRATIS i 45 DAGAR

Bästa erbjudande Reklamlänk

BookBeat erbjuder tre olika abonnemang. Skillnaden mellan dem är hur många timmar du kan lyssna varje månad. Du kan byta mellan abonnemangen när du vill. Det går även att betala för att lägga till fler profiler till de olika abonnemangen, vilket gör det till ett familjeabonnemang.

Kostnadsmässigt är grundabonnemangen varken de dyraste eller det billigaste jämfört med sina konkurrenter. De är dock bland de mest prisvärda.

BookBeat Basic – Lyssna i 20 timmar per månad

Som namnet antyder innehåller Basic-abonnemanget allt det väsentliga hos en ljudbokstjänst, till lägsta möjliga pris.

BookBeat Basic har en begränsning på maximalt 20 timmars lyssning per månad. I övrigt finns det inga begränsningar, utan du har tillgång till hela deras utbud med allt vad det innebär.

BookBeat Premium – Lyssna i 100 timmar per månad

Vill man lyssna mer än så gör man bäst i att välja Premium-abonnemanget. Då ingår nämligen nämligen 100 timmars lyssning – en rejäl uppgradering jämfört med Basic, med andra ord.

BookBeats familjeabonnemang – Lyssna på flera enheter samtidigt

Oavsett vilket abonnemang du tecknar kan du göra om det till ett familjeabonnemang. Det gör du genom att köpa till flera användare. Varje användare i basic abonnemanget du lägger till kostar 49 kronor och det kostar 69 kr per extra användare om du har Premium abonnemanget.

Du kan köpa till upp till fyra profiler, och varje profil blir på så sätt en egen användare. Upp till fem personer kan alltså dela på samma abonnemang.

Tips! Du kan lägga till fler profiler oavsett vilket av BookBeats abonnemang du väljer. Läs om erbjudande/rabattkoder för BookBeat

Avsluta BookBeat på hemsidan

BookBeat har ingen bindningstid på sina abonnemang och du kan därför avsluta det när du vill. För att säga upp abonnemanget behöver du logga in på hemsidan.

Säger du upp ditt abonnemang under gratisperioden avslutas det direkt. Du kan alltså inte fortsätta använda ditt konto fram till den dag du skulle ha börjat betala.

Tänk på! Din provperiod avslutas direkt om du säger upp ditt abonnemang. Vänta därför så länge du kan.

Prova BookBeat gratis i 45 dagar

Du kan prova BookBeat Basic gratis i 45 dagar. Under den tiden kan du använda abonnemanget på samma sätt som en betalande kund. Du ska alltså kunna göra det till ett familjeabonnemang med flera användare redan under provperioden.

Även om du testar gratis behöver du uppge betalinformation när du registrerar dig hos BookBeat. Det beror på att du kommer få betala för kommande månad om du inte säger upp prenumerationen innan gratisperioden är slut.

Abonnemang Enheter Offline Prova Pris/mån
Basic 1 Ja 45 dagar 99 kr
Premium 1 Ja Nej 169 kr
Familj 2-5 Ja Nej +49-69 kr / användare

Eftersom BookBeat är en del av Bonnier är utbudet så klart väldigt stort. Bonnier-koncernen äger mängder av företag inom bokbranschen, däribland flera stora svenska förlag såsom Wahlström & Wistrand och Månpocket.

BookBeats svenska utbud är därför svårt att slå, med många av de senaste och bästsäljande titlarna ute i tidigt skede. Just nu har de mer än 800 000 titlar i sitt sortiment.

Även det engelska utbudet har växt sig stort tack vare nya samarbeten, och nu finns såväl klassiker som nykomlingar på det engelska språket. Dessutom finns böcker även på finska, spanska, tyska och flera andra språk. Varje språk utgör en egen kategori i appen och är därmed lätt att hitta.

Få boktips och inspiration från andra lyssnare

BookBeats bibliotek är uppdelat i tretton traditionella kategorier som barn, spänning och klassiker. Under var och en av dessa kategorier finns underkategorier, som exempelvis thrillers och mysdeckare under spänning

Det finns även ett inspirationsflöde att bläddra igenom, med kategorier som väcker läslusten. Flera listor är baserade på vad andra lyssnare gillar, med namn som “veckans mest lyssnade” eller “trendar just nu”. Detta blir ett slags intern topplista för BookBeats användare.

Boktipsen sorteras också i listor utifrån aktuella teman. Listorna har namn som exempelvis “skratt utlovas!” och “böcker du inte kan sluta lyssna på”. Visst blir man nyfiken och vill veta mer?

E-böckerna är anpassningsbara

BookBeat har ett brett utbud av e-böcker, som är lätta att hitta i appen. Det går nämligen att filtrera så att bara e-böckerna inom varje kategori.

Ljudböckerna är dock betydligt fler, och de inlästa versionerna läggs oftast in först. De senaste titlarna finns därför oftast bara som ljudbok.

När du läser e-böckerna i appen kan du anpassa teckensnitt, bakgrundsfärg och teckenstorlek efter eget tycke och smak.

Bra utbud för barn och ungdomar

Det finns varsin kategori för barnböcker och ungdomsböcker. Även direkt i inspirationsflödet finns ett separat flöde för barnböcker.

Utbudet för barn erbjuder många ljud- och e-böcker för olika åldrar. Det finns allt från godnattsagor till högläsningsböcker och böcker som barnet så småningom läser själv.

Även ungdomsutbudet är väldigt bra, med ett flertal aktuella och bästsäljande böcker.

BookBeats app finns i App Store och Google Play. Den är tillgänglig för både mobiler och surfplattor med iOS eller Androids operativsystem. I nuläget finns inget stöd för Windows, datorer eller läsplattor.

Däremot går appen att använda med Apple Watch. Där kan du kan lyssna på ljudböcker du redan har påbörjat. Nya ljudböcker måste du dock välja på en mobil eller surfplatta innan de visas i din Apple Watch.

Mest användarvänliga appen

Av de tjänster vi jämför är BookBeats den som väcker läslusten mest. Den är väldigt stilren och lättnavigerad.

Direkt i biblioteket går det att se vilka böcker som ingår i serier, samt vilka som finns som ljudbok, e-bok eller både och. Appen har dessutom ett bra system för kategorier och lär sig efter ett tag att ge bra och personliga rekommendationer på böcker.

Tips! BookBeats app är lätt att navigera i och den mest användarvänliga av tjänsterna vi har testat.

BookBeat låter dessutom läsarna sätta betyg. Det samlade betyget syns också i biblioteket. Utöver detta har appen funktioner som en sovtimer som efter en angiven tid avslutar uppspelningen. Du kan även höja eller sänka hastigheten för uppläsningen.

Lyssnare har upplevt förbättringar efter appuppdateringar

Tidigare kritiserades BookBeat-appen för vissa buggar och problem, som att pengar drogs trots att användaren avslutat före provperiodens slut. Lyckligtvis har BookBeat arbetat aktivt med att lösa dessa problem genom att regelbundet uppdatera sin app och förbättra användarupplevelsen. Om något problem skulle uppstå, är BookBeats support snabb att hjälpa till och lösa situationen på ett smidigt sätt. Med dessa förbättringar och ständiga uppdateringar har BookBeat-appen blivit en av de bästa alternativen på marknaden.

Det finns ingen övre gräns för antalet titlar som du får ha nedladdade samtidigt, så länge din telefon eller surfplatta har tillräckligt med lagringsutrymme. Detta innebär att du kan ta med dig boklyssnandet även under längre perioder utan uppkoppling, så länge du har hunnit ladda ner ljudböckerna i förväg.

Vanliga frågor om BookBeat

» Kan man prova BookBeat gratis?
Ja, du kan prova BookBeat gratis i 45 dagar. Det är basic-abonnemanget du får testa, och du kan redan under provperioden köpa till fler användare om du vill, men dem ingår inte i den kostnadsfri perioden.
» Vilka erbjudanden har BookBeat?
BookBeat erbjuder två olika abonnemang: Basic och Premium. Med Basic kan du lyssna upp till 20 timmar i månaden och med Premium 100 timmar i månaden. Alla abonnemangen kan göras till familjeabonnemang och har tillgång till hela utbudet av BookBeats ljudböcker och e-böcker.
Vilka enheter funkar BookBeat på?
BookBeat fungerar på mobiler och surfplattor med Android och iOS. Det krävs att du har en aktuell version av operativsystemet för att appen ska fungera. Du kan också lyssna på ljudböcker på din Apple Watch.
Erbjuder BookBeat presentkort?
Ja, BookBeat erbjuder presentkort på en månad, tre månader och sex månader.
Erbjuder BookBeat abonnemang för hela familjen?
Ja, BookBeat erbjuder abonnemang för hela familjen. Du kan lägga till upp till fem profiler till ditt abonnemang för 49-69 kronor per extra profil, så att flera familjemedlemmar kan lyssna på ljudböcker samtidigt.
Kan jag lyssna på ljudböcker från BookBeat på datorn?
Nej, du kan inte lyssna på ljudböcker från BookBeat på datorn. I dagsläget fungerar appen bara på mobiler och surfplattor.
Kan man använda BookBeat på flera enheter?
Ja, hos BookBeat kan varje konto logga in på upp till fem olika enheter, det vill säga mobiler eller surfplattor. Lägger du till en profil kan du logga in med ytterligare en enhet per profil. Har du fem profiler kan ni logga in på totalt nio enheter,
Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.