Peter Nyström är en svensk författare som är känd för att ha skrivit kriminalromaner tillsammans med sin barndomsvän Peter Mohlin. De båda författarna växte upp tillsammans i Åmål och skrev sin första deckare redan som tioåringar.

Efter att ha arbetat på olika håll inom dramatisk och redaktionell text, bestämde de sig för att ta upp tråden från mellanstadiet och skriva en kriminalroman tillsammans. Den första boken i serien om John Adderley, “Det sista livet”, utkom 2020 och hyllades av både läsare och kritiker. Boken tilldelades också Crimetime Award Årets deckardebut 2020.

Sedan dess har serien om John Adderley blivit en internationell succé och böckerna har översatts till över tjugo språk. 2021 utkom uppföljaren, “Den andra systern”, och den tredje delen i serien, “Den tysta fågeln”, kommer ut 2023.

Peter Nyström och Peter Mohlin har skapat en spännande och välskriven serie om en före detta polis som kämpar med sina egna demoner samtidigt som han försöker lösa brott. Med sina karaktärer och intrigerna lyckas de skapa en omskakande och fängslande läsupplevelse som fångar läsarens intresse från första sidan.