Kort om Nextory

Nextory har varit en del av ljudboksmarknaden sedan 2013. De var först i Sverige med att erbjuda en abonnemangstjänst för e-böcker när de ursprungligen lanserades. Då gick de under namnet E2GO. I dag är Nextory aktiva inte bara i Sverige, utan även i Finland, Tyskland, Danmark, Österrike och Schweiz.

Nextory har alla de funktioner du kan förvänta dig hos en ljudbokstjänst. De erbjuder ett billigare abonnemang för dig som kan tänka dig avstå från de hetaste ljudböckerna för ett lägre pris. Appen utmärker sig med särskilda finesser för barnböcker och ett bra utbud bland dessa. Däremot är Nextory den enda tjänsten som har en gräns för hur många böcker du kan spara offline åt gången, och det är svårt att få någon vidare överblick över innehållet.

Vad vi gillar med Nextory

  • Prisvärda abonnemang
  • Bra utbud av barnböcker
  • Användvarvänlig app
  • Njut av 400 000+ stories
solcta PROVA GRATIS i 45 DAGAR

Bästa erbjudande Reklamlänk

Hos Nextory kan du välja mellan flera olika abonnemang, baserat på hur många användare du vill ha och hur stort utbud du letar efter. Prisnivån varierar också mellan dem som följd.

I nuläget är Basic det billigaste abonnemanget som Nextory erbjuder.

Nextory Basic – 30 timmars lyssnande för en användare

Detta är det mest grundläggande abonnemanget som erbjuder upp till 30 timmars lyssnande och läsning varje månad för en användare. Efter den kostnadsfria provperioden är priset 139 kr/månad.

Du kan skapa upp till fyra profiler på kontot, men bara en profil kan använda appen åt gången. Basic passar utmärkt för dig som lyssnar eller läser mindre.

Nextory Unlimited – Obegränsat lyssnande för en användare

För en mer intensiv lyssnar- och läsupplevelse finns Unlimited-abonnemanget. Här får du obegränsat med lyssnande och läsning. Efter provperioden kostar detta abonnemang 189 kr/månad.

Precis som Basic, kan du ha upp till fyra profiler, men endast en kan vara aktiv åt gången. Detta abonnemang är perfekt för dig som läser mer.

Nextory Unlimited 2-4 – Lyssna på flera enheter samtidigt

Detta abonnemang är utformat för dem som vill dela sin lyssnings- och läsupplevelse. Med priser från 229 kr/månad efter provperioden, tillåter det 2 till 4 profiler att använda appen samtidigt.

Det innebär obegränsad läsning och lyssnande för varje profil, vilket gör det till ett idealiskt val för familjer eller grupper.

Alla abonnemang ger tillgång till hela Nextorys utbud av ljudböcker och e-böcker, så du kan välja det som bäst passar dina behov.
Testa Nextory Gratis med vårt erbjudande

Avsluta Nextory

Precis som de övriga tjänsterna har du ingen bindningstid med Nextory, utan kan byta eller säga upp ditt abonnemang när du vill. Du avslutar ditt konto antingen via hemsidan senast dagen innan nästa betalningsdatum, eller hos kundservice senast två arbetsdagar innan du ska betala för nästa månad.

Prova Nextory gratis i 45 dagar

Provperioden blir så lyxig som du gör den – du väljer nämligen vilken typ av abonnemang du vill prova. Vill du prova ett familjeabonnemang för fyra personer får du alltså fyra profiler och obegränsad tillgång även under gratisperioden. Tänk dock på att det även är det högsta abonnemanget som du då debiteras för när prövotiden är över.

Tips! Du kan prova vilket abonnemang du vill under gratisperioden. Kom bara ihåg att det är det abonnemanget du betalar för efter provperioden.

Nextory är lite luriga gällande sin provperiod. Avslutar du ditt abonnemang under din provperiod slutar din inloggning att fungera direkt. Vill du utnyttja provperioden till fullo bör du därför vänta så länge du kan.

Abonnemang Enheter Offline Prova Pris/mån
Basic 1 Ja 45 dagar 139 kr
Unlimited 1 Ja 45 dagar 189 kr
Unlimited 2 2 Ja 45 dagar 229 kr
Unlimited 4 3 Ja 45 dagar 289 kr

Nextorys utbud delas in i 19 övergripande kategorier som barnböcker, deckare och feelgood & romance. Under dessa finns ytterligare kategoriseringar, såsom mysdeckare eller spänning. På så sätt kan du leta dig fram till något som passar dig.

Nextory har liksom sina konkurrenter hundratusentals titlar i sitt bibliotek. De erbjuder en salig blandning av gammalt och nytt – perfekt för den som har en varierad boksmak.

Engelska titlar finns och har en egen kategori. Även det går alltså lätt att hitta om du föredrar ljudböcker på engelska.

Skiljer e-böcker från ljudböcker

Nextory gör en tydlig avgränsning mellan ljudböcker och e-böcker, vilket är praktiskt om du vet vad du letar efter. Detta gör dock att det blir osmidigt att växla mellan de olika formaten om du vill göra det.

Utbudet av e-böcker är väldigt bra, och du har tillgång till e-böckerna oavsett vilket abonnemang du har.

E-magasin från Aller Media nu tillgängliga hos Nextory

Ni har väl inte missat att Nextory nu har börjat erbjuda E-magasin från Aller Media? Användare har nu möjlighet att läsa alla titlar från Aller Media, inklusive 20 olika tidningar. Bäst av allt, E-magasin ingår i alla Nextorys abonnemang!

Bästa utbudet för barn

Det är framför allt när det kommer till ljudböcker för barn som Nextory visar framfötterna. Utbudet är stort och de har många av de mest populära titlarna.

Med familjeabonnemanget Unlimited 2 – 4 går det att skapa profiler som bara har tillgång till barnutbudet. I och med att vissa av kategorierna kan vara olämpliga för barn är det en användbar spärr.

Det finns många underkategorier under barnböcker. Dels går det att välja kategori utifrån ålder, dels utifrån teman som spänning, djur eller fakta. Även det engelska barnutbudet är brett och varierat.

En tydlig nisch för Nextory är att har bilderböcker med ljuduppläsning. Det gör att barn kan både lyssna och läsa samtidigt.

Nextorys app finns i dag bara till mobiler och surfplattor med iOS eller Android. Du kan varken lyssna på dator eller läsplatta med ett Nextory-abonnemang i nuläget.

Man kan lägga till böcker i offline-läget, men funktionen tillåter bara 20 aktiva titlar samtidigt. Det är visserligen många, men Nextory är den enda tjänst som har en begränsning utöver vad telefonens minne rymmer.

Grundläggande funktioner

Nextorys app har de relevanta funktionerna för att lyssna på och läsa böckerna man är intresserad av. Den erbjuder samma möjligheter som andra appar med sovtimer och ändring av uppläsningshastigheten. Den har en del underkategorier och förslag på nya titlar.

Upplägget är perfekt för den som vet vad den vill ha och föredrar att söka på en specifik titel. Däremot kan det vara svårt att få en överblick eller hitta kategorier för den som vill se sig omkring och få nya förslag.

Nextory har fortfarande en del finesser att utveckla, men det grundläggande är där. Vill du komma undan billigt så är Nextory definitivt ett bra val.

Provlyssna på Nextory Gratis

Vanliga frågor om Nextory

» Kan man prova Nextory gratis?
Ja, via Ljudböcker.com kan du prova Nextory gratis i 45 dagar. Du väljer själv vilket abonnemang du vill prova kostnadsfritt.
» Vilka erbjudanden har Nextory?
Nextory erbjuder nu tre olika abonnemang: Basic, Unlimited och Unlimited 2 - 4. Med Basic får du tillgång till en stor del av utbudet, inklusive många ljudböcker, men med en begränsning på 30 timmars lyssnande och läsning per månad. Unlimited erbjuder däremot obegränsad tillgång till hela Nextorys sortiment, inklusive de nyaste ljudböckerna direkt vid släpp. För de som vill dela sitt abonnemang finns Unlimited 2 - 4, som likt Unlimited ger tillgång till alla nya ljudböcker och tillåter flera användare att lyssna samtidigt.
Vilka enheter funkar Nextory på?
Nextory går att använda på mobiler och surfplattor med Android och iOS.
Erbjuder Nextory presentkort?
Ja, Nextory erbjuder presentkort. Du kan välja mellan olika värden att ladda presentkortet med, så får mottagaren själv välja sitt abonnemang.
Erbjuder Nextory abonnemang för hela familjen?
Ja, Nextory erbjuder abonnemang för hela familjen. Du kan lägga till upp till fyra konton på samma abonnemang om du tecknar abonnemanget Unlimited 2 - 4.
Kan jag lyssna på ljudböcker från Nextory på datorn?
Nej, i dagsläget fungerar Nextory bara på mobiler och surfplattor. Appen kan laddas ner till både iOS- och Android-enheter.
Kan man använda Nextory på flera enheter?
Om du har ett Basic- eller Unlimited-abonnemang hos Nextory kan du skapa upp till fyra profiler, men det är bara en profil som kan använda Nextory-appen åt gången. Med Unlimited 2 - 4-abonnemanget kan du också skapa upp till fyra profiler, och här har du möjligheten att låta två, tre eller fyra profiler använda appen samtidigt.
Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.