Kort om Nextory

Nextory har varit en del av ljudboksmarknaden sedan 2013. De var först i Sverige med att erbjuda en abonnemangstjänst för e-böcker när de ursprungligen lanserades. Då gick de under namnet E2GO. I dag är Nextory aktiva inte bara i Sverige, utan även i Finland, Tyskland, Danmark, Österrike och Schweiz.

Nextory har alla de funktioner du kan förvänta dig hos en ljudbokstjänst. De erbjuder ett billigare abonnemang för dig som kan tänka dig avstå från de hetaste ljudböckerna för ett lägre pris. Appen utmärker sig med särskilda finesser för barnböcker och ett bra utbud bland dessa. Däremot är Nextory den enda tjänsten som har en gräns för hur många böcker du kan spara offline åt gången, och det är svårt att få någon vidare överblick över innehållet.

Vad vi gillar med Nextory

  • Prisvärda abonnemang
  • Bra utbud av barnböcker
  • Användvarvänlig app
  • Njut av 400 000+ stories
solcta PROVA GRATIS i 45 DAGAR

Bästa erbjudande Reklamlänk

Hos Nextory kan du välja mellan flera olika abonnemang, baserat på hur många användare du vill ha och hur stort utbud du letar efter. Prisnivån varierar också mellan dem som följd.

I nuläget är Silver det billigaste abonnemanget som Nextory erbjuder.

Nextory Silver – 30 timmars lyssnande för en användare

Med ett silverabonnemang kan en användare lyssna i taget. Du kan göra upp till fyra profiler på den användaren, men de kan inte använda appen samtidigt som någon annan. Det är ett av de billigaste abonnemangen bland de tjänster vi jämför, men då har det också sina begränsningar.

Du kan nämligen bara lyssna och läsa i upp till 30 timmar varje månad. Gör du flera profiler på samma användare delas dessa timmar upp på de olika profilerna. Däremot har du ändå tillgång till hela Nextorys utbud av ljudböcker och e-böcker.

Nextory Guld – Obegränsat lyssnande för en användare

Ett guldabonnemang ger i stället tillgång till hur många timmars lyssning och läsning som helst hos Nextory, utan några begränsningar. Det är dock fortfarande avsett för en användare. Det går därför inte att lyssna från mer än en enhet åt gången, även om du skapar flera profiler på samma användare.

Nextory Familj – Lyssna på flera enheter samtidigt

Familjeabonnemanget blir detsamma som ett guldabonnemang, med upp till fyra profiler. Skillnaden är att flera profiler kan lyssna på böcker samtidigt på olika enheter. Användarna behöver därmed inte anpassa sig efter varandra, utan kan lyssna när som helst.

Ju fler användare du lägger till, desto högre blir priset. Prishöjningen är dock betydligt lägre mellan nivåerna i familjeabonnemangen än vad två separata abonnemang hade kostat.
Testa Nextory Gratis med vårt erbjudande

Avsluta Nextory

Precis som de övriga tjänsterna har du ingen bindningstid med Nextory, utan kan byta eller säga upp ditt abonnemang när du vill. Du avslutar ditt konto antingen via hemsidan senast dagen innan nästa betalningsdatum, eller hos kundservice senast två arbetsdagar innan du ska betala för nästa månad.

Prova Nextory gratis i 45 dagar

Provperioden blir så lyxig som du gör den – du väljer nämligen vilken typ av abonnemang du vill prova. Vill du prova ett familjeabonnemang för fyra personer får du alltså fyra profiler och obegränsad tillgång även under gratisperioden. Tänk dock på att det även är det högsta abonnemanget som du då debiteras för när prövotiden är över.

Tips! Du kan prova vilket abonnemang du vill under gratisperioden. Kom bara ihåg att det är det abonnemanget du betalar för efter provperioden.

Nextory är lite luriga gällande sin provperiod. Avslutar du ditt abonnemang under din provperiod slutar din inloggning att fungera direkt. Vill du utnyttja provperioden till fullo bör du därför vänta så länge du kan.

Abonnemang Enheter Offline Prova Pris/mån
Silver 1 Ja 45 dagar 139 kr
Guld 1 Ja 45 dagar 179 kr
Familj 2 Ja 45 dagar 219 kr
Familj 3 Ja 45 dagar 239 kr
Familj 4 Ja 45 dagar 279 kr

Nextorys utbud delas in i 19 övergripande kategorier som barnböcker, deckare och feelgood & romance. Under dessa finns ytterligare kategoriseringar, såsom mysdeckare eller spänning. På så sätt kan du leta dig fram till något som passar dig.

Nextory har liksom sina konkurrenter hundratusentals titlar i sitt bibliotek. De erbjuder en salig blandning av gammalt och nytt – perfekt för den som har en varierad boksmak.

Engelska titlar finns och har en egen kategori. Även det går alltså lätt att hitta om du föredrar ljudböcker på engelska.

Skiljer e-böcker från ljudböcker

Nextory gör en tydlig avgränsning mellan ljudböcker och e-böcker, vilket är praktiskt om du vet vad du letar efter. Detta gör dock att det blir osmidigt att växla mellan de olika formaten om du vill göra det.

Utbudet av e-böcker är väldigt bra, och du har tillgång till e-böckerna oavsett vilket abonnemang du har.

E-magasin från Aller Media nu tillgängliga hos Nextory

Ni har väl inte missat att Nextory nu har börjat erbjuda E-magasin från Aller Media? Användare har nu möjlighet att läsa alla titlar från Aller Media, inklusive 20 olika tidningar. Bäst av allt, E-magasin ingår i alla Nextorys abonnemang!

Bästa utbudet för barn

Det är framför allt när det kommer till ljudböcker för barn som Nextory visar framfötterna. Utbudet är stort och de har många av de mest populära titlarna.

Med familjeabonnemanget går det att skapa profiler som bara har tillgång till barnutbudet. I och med att vissa av kategorierna kan vara olämpliga för barn är det en användbar spärr.

Det finns många underkategorier under barnböcker. Dels går det att välja kategori utifrån ålder, dels utifrån teman som spänning, djur eller fakta. Även det engelska barnutbudet är brett och varierat.

En tydlig nisch för Nextory är att har bilderböcker med ljuduppläsning. Det gör att barn kan både lyssna och läsa samtidigt.

Nextorys app finns i dag bara till mobiler och surfplattor med iOS eller Android. Du kan varken lyssna på dator eller läsplatta med ett Nextory-abonnemang i nuläget.

Man kan lägga till böcker i offline-läget, men funktionen tillåter bara 20 aktiva titlar samtidigt. Det är visserligen många, men Nextory är den enda tjänst som har en begränsning utöver vad telefonens minne rymmer.

Grundläggande funktioner

Nextorys app har de relevanta funktionerna för att lyssna på och läsa böckerna man är intresserad av. Den erbjuder samma möjligheter som andra appar med sovtimer och ändring av uppläsningshastigheten. Den har en del underkategorier och förslag på nya titlar.

Upplägget är perfekt för den som vet vad den vill ha och föredrar att söka på en specifik titel. Däremot kan det vara svårt att få en överblick eller hitta kategorier för den som vill se sig omkring och få nya förslag.

Nextory har fortfarande en del finesser att utveckla, men det grundläggande är där. Vill du komma undan billigt så är Nextory definitivt ett bra val.

Provlyssna på Nextory Gratis

Vanliga frågor om Nextory

» Kan man prova Nextory gratis?
Ja, via Ljudböcker.com kan du prova Nextory gratis i 45 dagar. Du väljer själv vilket abonnemang du vill prova kostnadsfritt.
» Vilka erbjudanden har Nextory?
Nextory erbjuder tre olika abonnemang: Silver, Guld och Familj. Med Silver har du tillgång till de flesta ljudböckerna i utbudet, men måste vänta sex månader innan du får tillgång till nysläppta ljudböcker. Med Guld och Familj har du däremot tillgång även till de nyaste ljudböckerna, och Familj låter dig lägga till fler konton i abonnemanget.
Vilka enheter funkar Nextory på?
Nextory går att använda på mobiler och surfplattor med Android och iOS.
Erbjuder Nextory presentkort?
Ja, Nextory erbjuder presentkort. Du kan välja mellan olika värden att ladda presentkortet med, så får mottagaren själv välja sitt abonnemang.
Erbjuder Nextory abonnemang för hela familjen?
Ja, Nextory erbjuder abonnemang för hela familjen. Du kan lägga till upp till fyra konton på samma abonnemang om du tecknar abonnemanget Familj.
Kan jag lyssna på ljudböcker från Nextory på datorn?
Nej, i dagsläget fungerar Nextory bara på mobiler och surfplattor. Appen kan laddas ner till både iOS- och Android-enheter.
Kan man använda Nextory på flera enheter?
Om du har ett Silver- eller Guld-abonnemang kan du skapa upp till fyra profiler, men det är bara en profil som kan använda Nextory-appen åt gången. Har du ett familjeabonnemang kan du också skapa upp till fyra profiler, men här kan du välja om två, tre eller fyra profiler ska kunna använda appen samtidigt.
Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.