Adhd: Från duktig flicka till utbränd kvinna ljudbok
Språk
Svenska
Uppläst av
Lotta Borg Skoglund
Längd
5 h 23 min
Utgiven
Utgivare
Natur & Kultur
ISBN
9789127827882

Adhd: Från duktig flicka till utbränd kvinna

av Adhd: Från duktig flicka till utbränd kvinna ljudbok
4.5
Språk
Svenska
Uppläst av
Lotta Borg Skoglund
Längd
5 h 23 min
Utgiven
Utgivare
Natur & Kultur
ISBN
9789127827882

Adhd: Från duktig flicka till utbränd kvinna

av Lotta Borg Skoglund
4.5
4.5 5 2

Adhd: Från duktig flicka till utbränd kvinna handlar om dagens situation för kvinnor och flickor med adhd. Den tar upp vilken kunskap som finns om hur adhd påverkar kvinnors vardag, delar livsberättelser från kvinnor med adhd och berättar om vilka stöd som finns att få.

Forskningen om adhd har lärt oss mycket om hur diagnosen kan visa sig på olika sätt hos olika personer. Men princip all forskning som finns om adhd har gjorts på män, trots att det finns biologiska skillnader mellan könen när det gäller symtom för adhd. Därför vet man inte alls lika mycket om vilka utmaningar som kvinnor och flickor med diagnosen möter i sin vardag.

Till följd av detta får kvinnor och flickor i mindre utsträckning diagnosen adhd, eftersom de inte alltid visar samma symtom som tas upp i forskningen. Även läkemedelsstudier har huvudsakligen gjorts på män, och kvinnor med adhd får därmed inte heller lika effektiv behandling.

Överläkaren och forskaren Lotta Borg Skoglund har skrivit boken till de kvinnor som trots begåvning och hårt arbete inte lyckas få livet att gå ihop, på grund av bristen på forskning och kunskap inom vården. Författaren är en av grundarna till SMART Psykiatri, som arbetar med att ge vård och stöd till personer med neuropsykiatriska tillstånd. Hon är även en av författarna till boken Lyssnar din tonåring?

Lyssna på Adhd: Från duktig flicka till utbränd kvinna som ljudbok