Kvinna sitter på bänk med hörlurar och matlåda.På sommaren konsumerar vi fler deckare än annars. Det syns även på Storytels senaste topplista där tre deckare hamnar på de översta pallplatserna. Foto: Pressbild/Storytel

Topplistor

Deckare har tidigare visat sig vara sommarens populäraste genre, och intresset verkar hålla i sig. På Storytels senaste topplista hittar vi inte mindre än tre deckare högst upp: Mari Jungstedts Där sista lampan lyser, Anna Janssons första del av Rop ur mörkret och Sofie Sarenbrants Skyddsängeln.

Under sommarsemestern är det nog många i vårt avlånga land som slänger sig i hängmattan med en god bok, eller kanske ännu hellre en god ljudbok så man slipper det stora besväret med att bläddra (det är ju ändå semester). Deckare verkar vara den genre som ofta står högst i kurs när det gäller sommarläsning- eller lyssning, vilket även syns på Storytels senaste topplista där tre deckare för andra veckan i rad hamnar högst upp.

1. Där sista lampan lyser av Mari Jungstedt

På förstaplatsen hittar vi Mari Jungstedts Där sista lampan lyser, där vi ännu en gång får följa med när kommissarie Knutas och hans kollegor tar sig an ett svårlöst fall bland raukarna på Gotland. Denna gång har två pojkar från Stockholm försvunnit spårlöst under en cykeltur och Knutas påbörjar sökandet som snart visar sig vara en kamp mot klockan. När ett lik spolas upp på en strand norr om Visby börjar man ana att det kan finnas ett samband med pojkarnas försvinnande.

Uppläsare är Katarina Ewerlöf och du kan se fram emot nästan åtta timmars spännande lyssning.

2. Rop ur mörkret av Anna Jansson

Anna Jansson första del av Rop ur mörkret hamnar på en andraplats på topplistan, och även här får vi njuta av spänning i Gotlandsmiljö. Men här är det kriminalkommissarie Maria Wern som står för brottsbekämpningen, och i denna första del tar hon över fallet om en ung kvinna som varit försvunnen i åtta månader. Kvinnans tvillingsyster dyker plötsligt upp på ön och gör allt för att ta reda på vad som kan ha hänt systern, och frågan är om det är hon eller Wern som först når fram till svaret.

Uppläsare är Marie Richardson.

3. Skyddsängeln av Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrants Skyddsängeln är den nionde delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Samtidigt som hon försöker hitta sin kollega som varit spårlöst försvunnen i sju månader får hon ta tag i mordet på en äldre man. När mannens identitet avslöjas blir kriminalinspektören nästan besatt av att nå lösningen. Skyddsängeln belyser samhällsproblem som ensamhet och missbruk, men även konsekvenserna av psykiatrireformen för 25 år sedan.

Katarina Ewerlöf står för uppläsningen.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.