Spanska flaggan mot blå himmel och nextorys logga ovanför.Nextory köpte nyss upp den spanska streamingtjänsten Nubico, och innan året är slut kommer en lansering i Spanien att ske. Foto: Tatoh/Shutterstock och pressbild/Nextory

Ljudboksmarknaden

Den 1 juni köpte Nextory upp den spanska streamingtjänsten Nubico, vilket också är grunden till den svenska ljudboksjättens lansering i Spanien under året. Detta blir Nextorys nionde marknad och ytterligare ett steg framåt på företagets internationella framgångsresa.

Ljudbokstjänsten Nextory etablerade sig på den svenska marknaden 2015 och har sedan dess växt med rekordfart. Förutom i Sverige finns Nextory nu även i Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Österrike, Nederländerna och Schweiz. Nu är det snart dags att lansera även i Spanien, som alltså blir marknad nummer nio i ordningen.

Och som ett steg på vägen har Nextory köpt upp den spanska streamingtjänsten Nubico som tidigare ägdes av förlaget Grupo Planeta och teleoperatören Telefónica.

Behåller starka partnerskap

Lanseringen i Spanien kommer att ske innan slutet av 2021, och Nextory kommer då att kunna erbjuda de spanska abonnenterna obegränsad tillgång till en katalog som omfattar över 300 000 ljudböcker och e-böcker. Genom att man nu har köpt upp Nubico behåller Nextory dessutom partnerskapet med Grupo Planeta såväl som med Telefónica.

Sätter Nextory på den globala kartan

Enligt Shadi Bitar, Nextorys grundare och vd, är detta en affär som sätter Nextory på den globala kartan. Planen framöver är att fortsätta sin internationella expansion och såklart att upprätthålla tillväxten. Målet är att bli en av världens största aktörer i bokbranschen.

–  Det är ett viktigt steg för oss som kommer att leverera långsiktigt värde, säger han i ett pressmeddelande.

Grupo Planeta kommer kunna nå en bredare publik

Även Grupo Planeta ser väldigt positivt på affären. Santos Palazzi, Head of Mass Market & Digital, menar att förlagets katalog har möjlighet att nå ut till en ännu bredare publik nu när Nextory kommer att ansvara för den digitala prenumerationstjänsten.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.