Tre bokomslag på rad med siffrorna 1,2 och 3 bakom.I toppen av Storytels lista över de mest lyssnade och lästa titlarna vecka 46 hittar vi en thriller, en deckare och en roman. Foto: Pressbild/Storytel

Topplistor

Varje vecka presenterar Storytel en lista över de mest lyssnade och lästa böckerna, och vecka 46 var inget undantag. På de tre översta pallplatserna hittar vi Dan Buthler och Leffe Grimwalkers thriller ”Isstorm”, David Lagercrantz ”Obscuritas” och den senaste delen i serien ”Historien om Herta” av Anna Sundbeck Klav.

Det har rört sig i toppen på Storytels lista över de mest lyssnade och lästa titlarna under de senaste veckorna. På förstaplats hittar vi thrillern ”Isstorm” av Dan Buthler och Leffe Grimwalker, följt av ”Obscuritas” av David Lagercrantz på plats två och den sjätte delen av Anna Sundbeck Klavs ”Historien om Herta”.

Häng med så ta vi en kort sammanfattning av respektive story!

Isstorm – en thriller i högt tempo

Har du läst ”En perfekt storm”, ”Kastvindar” och ”Stormfödd”? ”Isstorm” är en fristående uppföljare till böckerna om Alex Storm som tillsammans med hustrun Jessica Storm är ledarna för triaden i Sverige. Nu har det äkta paret bestämt sig för att gå skilda vägar, vilket snabbt får dem att börja konkurrera om den svenska kokainmarknaden. När Alex får reda på att det är hans egen halvbror som ligger bakom mordet på hans barn lämnar han landet och åker till Hongkong med hämnd i sikte.

Svårlösta fall med Rekke/Vargas

I David Lagercrantz ”Obscuritas” får vi blicka tillbaka till sommaren 2003. En fotbollsdomare mördas i Vällingby utanför Stockholm och efter övertygande bevis häktas en fotbollspappa för mordet. Ett erkännande kommer aldrig, så polischefen tar in professorn och experten Hans Rekke för att få rätsida på fallet, men inget blir som förväntat.

Den misstänkta får släppas på fri fot och polisen står handfallna, men den unga Husby-polisen Micaela Vargas ger inte upp och gör idoga försök att få tag på professorn som aldrig svarar. När Rekke och Vargas till slut möts under dramatiska omständigheter bestämmer de sig för att lösa fallet tillsammans.

Sjätte delen om Herta

På plats tre i Storytels topplista hittar vi som sagt den senaste delen i serien ”Historien om Herta” av Anna Sundbeck Klav. Vi får för en sjätte gång möta den unga och egensinniga Herta som kämpar för sin självständighet och rätten till ett eget liv. Det börjar nu bli dags för Herta att fatta beslut om sin framtid, men planerna ser ut att kunna kastas omkull på grund av en oväntad händelse.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.