Lucinda riley, bokomslag på den sjunde systern och uppläsaren gunilla leining.BookBeat har nu utsett Lucinda Riley som årets mest lyssnade författare, "Den sjunde systern" som den mest lyssnade boken och Gunilla Leining som den mest lyssnade uppläsaren. Foto: Pressbild/BookBeat

Utmärkelser

Vi närmar oss årsskiftet och BookBeat har nu utsett årets mest lyssnade bok, författare och uppläsare. För andra året i rad blev Lucinda Riley, som i somras avled i sviterna av cancer, årets mest lästa författare och hennes “Den saknade systern” årets mest lyssnade bok. Den mest lyssnade uppläsaren blev ännu ett år Gunilla Leining, som faktiskt har läst upp samtliga böcker av Lucinda Riley.

När BookBeat summerar det snart gångna ljudboksåret 2021 visar det sig vara mycket som cirkulerar kring den brittiska författaren Lucinda Riley som gick bort i cancer i somras. Lucinda Riley har utsetts som BookBeats mest lyssnade författare 2021 och hennes “Den saknade systern” som släpptes i maj den mest lyssnade boken.

Älskad bokserie som fångat BookBeats användare

Anna Riklund, Head of Content Curation på BookBeat, konstaterar att Lucinda Rileys bokserie “De sju systrarna” helt enkelt älskas av BookBeats användare. Serien har fått toppbetyg och är en av BookBeats populäraste serier någonsin. Enligt ljudboksjättens data lyssnar nästan alla som påbörjar en av Rileys böcker ända till slutet, trots att många av dem har en lyssningstid på cirka 20 timmar.

– Lucinda Riley hade en otrolig förmåga att trollbinda läsare och lyssnare, säger Anna Riklund i ett pressmeddelande.

Gunilla Leining är den mest lyssnade uppläsaren

Under 2021 stod Lucinda Rileys författarskap för drygt fem miljoner både lyssnade och lästa timmar på BookBeats samtliga marknader. Bokseriens succéår syns tydligt i alla topplistor på svensk mark, då seriens uppläsare Gunilla Leining för andra året blev den mest lyssnade uppläsaren.

Gunilla Leining var under året även uppläsaren av “Dalskuggan”, som är den senaste delen i Viveca Steens serie “Åremorden”. “Dalskuggan” placerade sig för övrigt på plats nio på listan över de mest lyssnade böckerna 2021.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.