fyra böcker i varierande storlek med ett par svarta hörlurar som omsluter dem.Jonas Sjögren som har sålt av 680 000 aktier för 70,7 miljoner kronor är fortfarande största ägare.

Ljudboksmarknaden

Storytels största ägare och styrelseledamot Jonas Sjögren sålde aktier för 70 miljoner kronor i ljudboksbolaget via bolaget Roxette Photo den 20 mars i år. Trots den stora försäljningen äger han fortfarande över 20 procent i bolaget rapporterar Breakit.

Jonas Sjögren som är största aktieägare och styrelseledamot i ljudboksbolaget Storytel har sålt av 680 000 aktier i ljudboksbolaget, vilket framgår av Finansinspektionens insynslista.
Försäljningen av aktier i Storytel uppgick till 70,7 miljoner kronor och gjordes utanför den ordinarie handelsplatsen till en kurs på 104 kronor.

Jonas Sjögren har sålt aktier i bolaget tidigare

Jonas Sjögren äger 11,7 miljoner aktier i Storytel enligt Storytels egna hemsida. Sjögrens aktier motsvara ungefär 21 procent av kapital och röster. Enligt ägardatatjänsten Holdings var senaste gången som Sjögren sålde aktier i bolaget i november 2017. Försäljningen då värderades till cirka 35 miljoner kronor och gjordes i syfte att minska belåningen och för att frigöra kapital för nya företagsprojekt, det meddelade Sjögren den 27 november 2017 till Nyhetsbyrån Direkt.

Över en halv miljon människor använder sig av Storytel

Storytel som grundades 2005 av Jonas Tellander och Jon Hauksson är ett svenskt börsnoterat bokförlag med en digital abonnemangstjänst för ljudböcker. Ambition har alltid varit att öka läsandet och göra ljudböcker mer lättillgängliga. Idag finns Storytel i 13 länder och används av drygt 500 000 människor. Det är inte en allt för vild gissning att bolagets framgångar har påverkat aktiens värde.
Eftersom Storytel har avtal med i princip alla förlag i Sverige har de möjlighet att erbjuda nästan varenda titel som ges ut om ljudbok så snart de finns i handeln. Idag har Storytel tusentals ljudbokstitlar på både svenska och engelska och varje månad tillkommer det fler.
Storytel ger dessutom ut egna böcker under namnet Storyside för att fylla det hål där det kan saknas ljudböcker. Bland annat kan det saknas ljudböcker i olika serier då alla böcker inte blev ljudböcker utan en del endast gavs ut på cd-skivor.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.