En udda mobiltelefon med hörlurar som omsluter denNextory lanserar i Tyskland samtidigt som man ökar utbudet genom avtal med ett av världens största bokförlag. Foto: Bruno Passigatti

Lanseringar

Nextory fortsätter att växa och expanderar nu till Tyskland. Samtidigt har Nextory sett hur efterfrågan på engelska ljudböcker har ökat och därför har man nu tecknat ett avtal med bokförlaget Simon & Schuster. Det nya avtalet gör att Nextorys kunder får tillgång till cirka 2 500 ljudböcker och 20 000 e-böcker på engelska.

Nextory som grundades så sent som 2015 fortsätter att växa i snabb takt. Nu lanserar ljudbokstjänsten även på den tyska marknaden och i och med det blir man också den första prenumerationstjänsten i Tyskland som erbjuder gränslös förekomst av både ljud- och e-böcker till både mobilen och surfplattan. Samtidigt ökar efterfrågan på engelska böcker.

Tyskland är en av världens största marknader för ljudböcker

Nextory har tidigare bara funnits i Sverige och Tyskland blir nu det andra landet som Nextory lanseras i. Enligt Nextorys grundare och vd Shadi Bitar känns det helt fantastiskt att etablera sig i Tyskland som är en av de största marknaderna i världen för digitala böcker. Bokbranschen i Tyskland har i sin digitala transformation kommit väldigt långt och det finns en jättestor potential för både e-böcker och ljudböcker.
I Tyskland växer försäljningen av e-böcker och ljudböcker rejält. Under 2018 hade den digitala bokmarknaden 21,6 miljoner läsare och försäljningen uppgick till runt 258 miljoner euro.

Allt fler väljer att streama ljudböcker

Visionen att öka läsandet i kombination med Nextorys teknik gör att läsandet blir mer tillgängligt än tidigare. Fler och fler väljer att lyssna och läsa böcker genom digitala prenumerationstjänster. Under 2018 ökade försäljningen av böcker genom streaming med 33,4 procent jämfört med under 2017. Dessutom är det många som letar efter engelska böcker.

Avtal med Simon & Shuster ökar Nextorys utbud

Eftersom många av Nextorys användare efterfrågat böcker på engelska har man nu skrivit avtal med Simon & Schusters storartade katalog med omkring 2 500 ljudböcker och cirka 20 000 e-böcker. Det ökade utbudet gör att Nextory skapar möjligheter erbjuda ännu fler underbara bokupplevelser. Dessutom ger tekniken nya möjligheter till att kontinuerligt utveckla sättet vi förbrukar böcker på säger Shadi Bitar.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.