storytel slapper familjeabonnemangStorytel släpper till slut sitt utlovade familjeabonnemang, vilket möjliggör upp till sex användare på ett abonnemang. Foto: Pressbild/Storytel

Lanseringar

Storytel släppte för en vecka sedan sitt familjeabonnemang Storytel Family. Upp till sex användare kommer att tillåtas, varav tre barn. Barnen har varit ett stort fokus i streamingtjänstens arbete.

Det har varit omtalat länge, men nu är det här – Storytel Family är lanserat. För precis en vecka sedan presenterade Storytel lanseringen av sitt familjeabonnemang. Med det kan man länka samman upp till tre profiler för att sänka månadskostnaden. Totalt kommer sex enheter att kunna streama samtidigt.

Grundabonnemanget kostar fortfarande lika mycket, men de två nya prisnivåerna kommer att medföra mer värde för mindre pengar. För 40 kronor respektive 90 kronor mer i månaden kan användaren få en eller två extra användare.

Storytel är sedan tidigare det dyraste alternativet på marknaden. Kostnaderna för familjeabonnemangen är också dyrare än konkurrenternas, men skillnaden är knapp.

– Framför allt ser vi fram emot att ge våra kunder större möjlighet att dela läsarupplevelser inom familjen, säger Ingrid Bojner, CCO på Storytel i en intervju med Boktugg.

Familjeabonnemangen finns nu tillgängliga på alla 15 marknader.

Största familjeerbjudandet – stort fokus på barn

I och med lanseringen kommer Storytel att vara den streamingtjänst som erbjuder det största familjeerbjudandet. Bookbeat, som tidigare har haft ledningen, erbjuder bara upp till fem abonnemang.

För varje vuxenabonnemang som läggs till läggs även ett barnabonnemang till, med namnet Kids’ Mode. Det innebär att en abonnent som betalar den högsta prisnivån med tre vuxenkonton nu totalt kommer att ha sex konton totalt.

Ett barnabonnemang innehåller titlar som är lämpliga för barn upp till 12 år. Anledningen till att gränsen går just där är barnens olika läsutveckling och intresse, vilket gör det svårt att efter den åldern säga vad som är passande och inte.

Tonårskategorin kommer därmed att räknas som vuxenlitteratur snarare än som barnböcker. 

Tillkommer ett barnlås

Samtliga streamingtjänster erbjuder barnböcker i någon grad, men ljudboksapparna har varit mer eller mindre barnvänliga.

Fram tills den här lanseringen är det bara Nextory som har haft en barnspärr. Deras spärr fungerar ganska liknande med en låsning till barnabonnemanget.

Storytels barnbonnemang kommer att vara låst med en pinkod. Barnet och den vuxnes abonnemang är åtskilda, så en vuxen kommer inte att bli tipsad om barnböcker.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.