mobil med spotifys logga och vita hörlurar bredvidNu inleder Storytel och Spotify ett samarbete som ska göra det enklare än någonsin att få tillgång till spännande ljudboksupplevelser. Foto: Yalcin Sonat/Shutterstock.com

Ljudboksmarknaden

Nu står det klart att Storytel inleder ett partnerskap med Spotify. Genom att länka sina konton kommer Storytels abonnenter således kunna ta del av ett stort utbud av berättelser och ljudbokupplevelser även via Spotify, och detta beräknas bli verklighet längre fram i år. Det skriver Storytel i ett pressmeddelande.

Storytel och Spotify, två svenska streaminggiganter, har beslutat att ingå partnerskap. Lite längre fram i år kommer Storytels abonnenter kunna ta del av ett stort utbud av ljudböcker via sitt konto på Spotify, vilket enligt ljudboksföretaget förstärker deras vision om att göra spännande berättelser tillgängliga för alla oavsett tid och plats.

Den som registrerar sig som Storytel-prenumerant kan länka kontot till sitt Spotify-konto och sedan välja på vilken plattform man vill avnjuta sina ljudböcker.

Enklare än någonsin att ta del av spännande ljudboksupplevelser

Jonas Tellander, Storytels grundare och vd, menar att samarbetet med Spotify kommer göra det enklare än någonsin att ta del av alla spännande ljudboksupplevelser som finns på den populära plattformen. I dagsläget kan Storytel erbjuda över 500 000 ljudböcker på 25 olika marknader, så det finns ju onekligen en del att ta sig igenom.

Jonas Tellander tillägger att det nya partnerskapet även innebär en möjlighet för Storytel att nå ut till de målgrupper som finns på Spotify, men ännu inte riktigt upptäckt ljudböckernas värld.

Spotify: Målet är att vara en plattform för allt ljud

Även Spotify ser partnerskapet som en möjlighet att bredda sitt utbud och förhöja kundupplevelsen ytterligare några snäpp.

– Det är Spotifys mål att vara en plattform för allt ljud: musik, poddar, live-konversationer, och nu genom det här partnerskapet, även ljudböcker, säger Courtney Holt, företagets Global Head of Studios, i pressmeddelandet.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.