person sitter med surfplatta och läser nyheter digitaltStorytel har beslutat att lägga ner den digitala tidnings- och magasintjänsten Ztory. Foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock.com

Ljudboksmarknaden

Nu står det klart att Storytel lägger ner sin magasintjänst Ztory, som de köpte i början av 2019. Enligt ljudboksjättens vd och grundare Jonas Tellander har beslutet tagits efter att man gjort en strategisk analys av hur man bäst ska strukturera varumärket och verksamheten framöver. Det skriver Breakit.

Storytel har nu beslutat att stänga ner sin tidnings- och magasintjänst Ztory, som för övrigt grundades 2013 av Nina Samimi, Martin Samami, Staffan Svantesson och Daniel Malmqvist. Den digitala prenumerationstjänsten för tidningar, magasin och barnböcker köptes av Storytel i början av 2019 i syfte att bredda kunderbjudandet och komplettera ljudbokslyssnandet med både läsning och nyhetsuppdateringar. Tanken var då att Ztorys vd Daniel Malmqvist skulle ha fortsatt ansvar över företaget, men även ingå i Storytels personalstyrka.

Ztory har varit ett tillvalsalternativ för Storytel-kunder i Sverige och Spanien

Hittills har Ztory varit en en separat app som kunnat väljas till av Storytels kunder i Sverige och Spanien. Det finns dock inga uppgifter på exakt hur många av Storytels abonnenter som har använt tjänsten.

Ett strategiskt beslut att lägga ner magasintjänsten

I ett uttalande berättar Storytels vd och grundare Jonas Tellander att man beslutat att lägga ner Ztory av strategiska skäl. Tidigare under våren gjorde företaget en översyn av hur varumärket och verksamheterna runt omkring bäst bör struktureras inför framtiden. Särskilt med tanke på den stora expansionen som företaget ser framför sig.

Kommer kunna lägga ännu större fokus på att höja kundupplevelsen

Enligt Jonas Tellander kommer nedläggningen av Ztory innebära att Storytel kan lägga ännu större fokus på att utveckla sina ljudbokstjänster, och höja kundupplevelsen ytterligare några snäpp för sina användare, som förutom i Sverige nu finns på cirka 20 olika marknader världen över.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.