reader plant1 minFoto: Storytel

Lanseringar

Storytel Reader har varit omtalad länge, men nu har den slutligen hamnat i abonnenternas händer. En världsvan vision – läsplattan är tillgänglig världen över redan från start.

Läsplattan som Storytel så länge har tummat på är nu lanserad. De första exemplaren har redan nått de första, ivriga läsarna.
I nuvarande variant går det inte att lyssna på ljudboken i läsplattan. Med tanke på att plattan, trots avsaknad av ljudeffekter, har en vanlig hörlursingång är dock inte en allt för långsökt gissning att ett sådant tillägg är på väg.

Storytels läsplatta har nu släppts

Den mycket omtalade läsplattan Storytel Reader är nu släppt. Nu kan Storytels abonnenter läsa sina e-böcker direkt i en enhet anpassad efter tjänsten.
Skärmen är anpassad till läsning i såväl altansolljus såsom sovrumsmörker och varje enhet har en minneskapacitet på 4 000 nedladdade e-böcker åt gången. Den går även att koppla upp mot wi-fi för läsning av nyfunna favoriter i realtid.
I nuläget går det bara att knyta ett abonnemang till varje platta. De säljs via Storytel för 999 kronor.

Inspirationen kan vara internationell

– Vår förhoppning är att e-bokläsandet i Sverige nu tar fart på riktigt, säger vd Jonas Tellander i ett pressmeddelande. Med tanke på företagets expansiva förflutna, har de sannolikt mer i kikaren än svenskt territorium.
Det är inte svårt att gissa vilka Storytel tävlar med. Amazon äger idag en stor del av den internationella marknaden för e-böcker.
Den första internationella ljudboksströmningstjänsten var Audible, som Amazon köpt upp. Under 2000-talet har de köpt upp ett antal mjukvaruutvecklare, nätbutiker och medieplattformar med fokus på böcker. Däribland finns The Book Depository och Goodreads. Amazon äger även Kindle, vilken är en populär e-bokläsare.
Under sin betydligt kortare tid i branschen har Storytel lanserat sin strömningstjänst, köpt upp Nordstedt, släppt Storytel Reader samt etablerat sig på marknader världen över.
Amazon ser ut att ha en konkurrent att räkna med.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.