ung italiensk kvinna ljudbok

Ljudboksmarknaden

Storytel expanderar mer aggressivt än någonsin. Nyligen meddelades att man kommer att introducera sina tjänster på ytterligare en marknad, Italien. Nyligen har man bland annat expanderat till Mexiko, totalt finns man i nuläget på tretton marknader.
Storytel som erbjuder en prenumerationslösning för ljudböcker har sedan länge visat ett stort intresse för andra marknader. Hittills har man även genomfört flera lyckade expansioner genom att bedöma vilka länder som är mogna för deras tjänster.

Italien blir den trettonde marknaden för Storytel

Förberedelserna som har pågått i ett helt år har slutligen lett till en fullständig expansion till Italien. Anledningen till valet av Italien sägs vara flera, bland annat har landet inte sedan tidigare en helhetstjänst för ljudböcker.
Stefan Tegenfalk, head of expansion på Storytel, beskriver situationen som att Italien inte har någon abonnemangstjänst för ljudböcker, men är väl förbereda för denna typ av tjänst. Exempelvis har man sedan tidigare abonnemangstjänster som Spotify och Netflix.

Tänk på! Italien har i dagsläget abonnemangstjänster för film och musik, men inte för ljudböcker.

Förhoppningen är därför att Storytel ska kunna fylla det tomrum som råder i marknaden, troligtvis satsar man på en marknadsledande roll även i framtiden.

Utbudet flyttas till Italien

Tegenfalk säger att angående utbudet kommer man dels att “flytta” tiotusentals engelska ljudböcker som man i dagsläget redan har rättigheterna till. Utöver det har man redan i dagsläget en dialog med över 1000 italienska ljudböcker för att erbjuda ett mer inhemskt utbud.
Han säger även att Storytel kommer att släppa cirka 25 nya ljudböcker på italienska varje månad, delvis från deras egna studio i Milano. Om dess lyften uppfylls så kommer troligtvis Storytel få en bred kundkrets i Italien, inte minst med hänsyn till den obefintliga konkurrensen.
Med tanke på Italiens över 60 miljoner invånare finns det i praktiken en större potential än i Sverige, där företaget redan i dagsläget är framgångsrika inom ljudböcker.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.