storytels vd jonas tellanderFoto: Storytel/Pressbild

Lanseringar

Strömningsjätten Storytel har gått ut med sina senaste, av många, internationella satsningar. Turkiet, Island och Bulgarien ingår snart i imperiet. Fler lär det också bli, företaget växer som aldrig förr.

Av de ledande ljudboksaktörerna i Sverige tycks Storytel vara den med ögonen på horisonten.
De redovisar anmärkningsvärda siffror gällande abonnenter och vinster kvartal efter kvartal. Nyligen köpte företaget upp Nordstedts – ett av Sveriges mest ikoniska bokförlag.
Nästa mål tycks vara att ta över den internationella ljudboksmarknaden.

Storytel lanserar i Turkiet

För en knapp vecka sedan gick Storytels vd, Jonas Tellander, ut med spännande nyheter angående företagets framtidsvisioner. I ett pressmeddelande berättar han om förhandlingar för att köpa upp den ledande ljudboksaktören i Turket: “Seslenen Kitap”.
Satsningarna på de nya marknaderna är stora. Seslenen Kitap köps för 170 000 euro (1,6 miljoner svenska kronor).
Tellander försvarar köpet genom att påpeka den häpnadsväckande tillväxt företaget visat på drygt två år.

Island och Bulgarien står på tur

Geografi är inget Storytel upplever vara någon begränsning. Satsningarna sker spridda över världen. Ett av de senaste fokusen ligger på Bulgarien.
– Bulgarien är en outvecklad ljudboksmarknad men som har potential med tanke på Bulgarens ca 8 miljoner invånare och att abonnemangstjänster inom film och musik börjar få fäste, skriver Tellander i sitt pressmeddelande. Han uttrycker samtidigt ett intresse för att bli den ledande aktören på marknaden.
I en kommentar angående den isländska marknaden har han stora förhoppningar för innovation.
– Isländska konsumenter är också tidiga i nya beteenden och vi ser därför också Island inte bara som en affärsmässigt intressant marknad att finnas på, utan också som en testbädd när vi utvecklar nya tjänster och produkter.

Inte Storytels språkliga jungfruresa

Sedan tidigare har Storytel varit den främsta aktören på den internationella marknaden. Nya språk tycks vara deras forté.
Tidigare under våren gick företaget ut med planer att etablera sig på den saudiarabiska marknaden. Satsningen tycks ha lönat sig.
I deras bakvatten ligger språk som ryska och spanska. Inom en snar framtid lär ljudboken vara tillgänglig för alla.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.