welander svensen janson abrahamsson storytel ljudkalender 2018Storytels ljudkalender för 2018 har börjat, och ett nytt avsnitt av den spännande kidnappsningsgåtan släpps varje dag till och med julafton. Från vänster: Felicia Welander, Gunnar Svensén, Karin Janson, Magnus Abrahamsson. Foto: Oskar Eklind/Pressbild

Tips

De första avsnitten av Storytels egna ljudkalender Centralgången är nu släppta, och nya kommer fortsätta komma till och med julafton. Årets spännande följetong utspelar sin i Stockholms tunnelbana. För den som vill tjuvkika blir det svårt, avsnitten släpps på samma sätt som en traditionell julkalender på radio eller tv.

Ljudkalendern utspelar sig detta år i Stockholms undre värld, berättelsen utspelar sig i de mytomspunna gångar som finns under huvudstadens tunnelbana.
Fyra främlingar med olika bakgrunder blandas in i ett kidnappningsdrama av en florist. Två privatpersoner och två ordningsvakter dras tillsammans med hunden Toy in i en gåta med hemligheter livsfarliga att veta. Vad äventyret leder till återstår att se.
Spänning och väldolda hemligheter är ingenting främmande för ljudboksscenen, populariteten är enkel att upptäcka i vår topplista. Där återfinns titlar som Da Vinci-koden av Dan Brown och En nästan vanlig man av Dan Buthler och Dag Öhrlund, båda titlar med konspirationer, mörka undre världar och grov kriminalitet.

Årets ljudkalender har fyra författare

Bakom ljudkalendern det här året står författarna Magnus Abrahamsson, Felicia Welander, Karin Janson och Gunnar Svensén. De har i enlighet med ett amerikansk koncept hamnat i Storytel’s writers’ room, och skrivit berättelsen under ett halvårs tid.
Varje dag släpps ett nytt avsnitt som är ungefär 30 minuter långt, vilket gör följetongen sammanlagt 12 timmar. I slutändan kommer den därmed motsvara en genomsnittlig ljudbok. Vill du hellre kunna binge-lyssna på alla avsnitt samtidigt, kan du därmed räkna med en fullkomlig ljudbok i annandagarna.

Tredje omgången gillt

Det är tredje året som Storytel kör med succén ljudkalender, som varje år skrivs av författare publicerade av strömningstjänsten.
2016 hette ljudkalendern Westins bageri & kafé. Berättelsen var en julcentrerad feelgood-roman skriven av Solja Krapu-Kallio och uppläst av Anna Maria Käll.
Året därefter hette ljudkalendern Dalagatan 14 och följde en spännande mordutredning i 50-talets Stockholm. Författarna Karina Berg Johansson och Magnus Nordin är vida kända för sina obehagliga thrillers och mordmysterier. Uppläsaren är denna gång Storytels Mirja Turestedt.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.