norska vimplar i ena hörnet och mobil med nextorys norska på andra sidanNu finns Nextorys ljudbokstjänst även på den norska marknaden. Foto: Pressbild/Nextory

Lanseringar

Nu har ljudboksjätten Nextory lanserat sin tjänst på den norska marknaden, vilket blir företagets åttonde. Användare i Norge kan således välja mellan tre olika abonnemang och få tillgång till ett minst sagt stort utbud av ljud- och e-böcker på både norska och engelska.

Nextory finns i dagsläget på flera europeiska marknader och nu har turen kommit till Norge, som blir företagets åttonde lansering. Precis som användare på de andra sju ljudboksmarknaderna kan norska användare nu välja mellan tre olika abonnemang, Silver, Guld och Familj, och sedan få tillgång till ett rent ut sagt enormt utbud av både ljud- och e-böcker. Nextory erbjuder titlar från förlag som till exempel Cappelen Damm, Vigmostad & Bjørke, Samlaget, Goliat och Aschehoug.

Norge är den första oberoende återförsäljaren

Shadi Bitar, Nextorys vd, berättar i ett pressmeddelande att hela företaget är mycket glada över att nu vara på plats även på den norska marknaden. Som den första oberoende återförsäljaren får Nextory såklart en stark position, vilket i sin tur ger fortsatt goda utvecklingsmöjligheter när det gäller den norska bokmarknaden.

Norge – ett bokälskande folk

På uppdrag av bokhandlareföreningen och förläggareföreningen genomförs vartannat år den så kallade Leserundersøkelsen, som visar på att Norge är ett bokälskande folk överlag. Under 2019 läste den norska befolkningen i genomsnitt 13 böcker var, och man har även sett att intresset för ljud- och e-böcker ökar för varje år.

Magnus Nytell, CCO på Nextory, tror och hoppas därför att många norrmän kommer att uppskatta Nextorys breda utbud av både norska och engelska titlar. Enligt Nytell vet man att 80 procent av dem som blir Nextory-användare börjar läsa mer än innan, så förhoppningen är att man i och med lanseringen kommer kunna bidra på den fronten även i grannlandet.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.