Mobil med ljudböcker på skärmen sticker upp från rött kuvert med blommor runt om.Intresset för romantiska och erotiska böcker ökade bland Nextorys användare under 2021. I samband med Alla hjärtans dag sammanställde ljudboksjätten därför en lista på några av de mest episka kärleksbreven i den moderna litteraturen. Foto: Pressbild/Nextory

Topplistor

Under 2021 ökade läsandet och lyssnandet på romance och erotik hos Nextory med 26 procent jämfört med 2020. För att hylla “old school-romantiken” i samband med Alla hjärtans dag sammanställde ljudboksjätten en lista med utdrag från några av den moderna litteraturens mest episka kärleksbrev.

Enligt nya siffror från Nextory är intresset för romantiska och erotiska böcker större än någonsin. Under 2021 ökade läsandet och lyssnandet på titlar inom kategorierna “Erotik” och “Romance” med 26 procent jämfört med året innan. Några av de populäraste böckerna i genrerna var Lucinda Rileys Den saknade systern och Julia Quinns En annorlunda allians.

Kärleksbrevet ett återkommande inslag

Inför Alla hjärtans dag och i syfte att slå ett slag för sann romantik sammanställde Nextory en lista på utdrag från några av de mest episka kärleksbreven i den moderna litteraturen.

Carolina Laurén, pr-ansvarig på Nextory, menar att just kärleksbrev är ett vanligt inslag i böcker som placerar sig i romantik- och erotik-genren. Nextory vill verkligen uppmuntra alla läsare och lyssnare att ägna sig åt lite gammal hederlig “old school-romantik” under 2022.

Episka kärleksbrev i litteraturen under 2000-talet

I listan nedanför ser du i vilka böcker du enligt Nextory hittar mest episka kärleksbreven under 2000-talet och mellan vilka karaktärer dessa litterära romanserna utspelar sig. I Nexorys pressmeddelande kan du se utdragen i sin helhet.

  • I Jojo Moyes Livet efter dig mellan Will Traynor och Louisa Clark.
  • I Nicholas Sparks Dagboken mellan Allie Hamilton och Noah Calhoun.
  • I John Greens Förr eller senare exploderar jag mellan Hazel Grace Lancester och Augustus Waters.
  • I Jenny Hans Till alla killar jag gillat mellan Lara Jean Song Covey och Josh Sanderson.
  • I Cecelia Ahems Jag älskar dig mellan Gerry Kennedy och Holly Kennedy.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.