Hand håller upp mobil med text på nederländska om bookbeats tjänst.BookBeat fortsätter sin expansionsresa och lanserar nu både på nederländsk och belgisk mark. Foto: Pressbild/BookBeat

Lanseringar

BookBeat växer så det knakar och nu har ljudboksföretaget precis lanserat både på den nederländska och belgiska marknaden, som blir BookBeats nionde och tionde i ordningen. Användare i Nedländerna och Belgien kommer ha tillgång till både lokala och internationella titlar, och i dagsläget finns över 500 000 ljud- och e-böcker i katalogen.

Den nederländska och belgiska ljudboksmarknaden blir nu BookBeats nionde och tionde kärnmarknad i ordningen, där ljudboksjätten har påbörjat en bred lansering. Josefin Nordin, Country Manager för BookBeat i Nederländerna och Belgien, berättar att de är väldigt glada över att äntligen vara på gång.

– Vi har börjat rekrytera ett dedikerat team med fokus på att driva BookBeats tillväxtresa på marknaderna. Redan nu påbörjas de första marknadsföringsaktiviteterna och vi kommer successivt öka takten när vi lär oss mer om vad som ger mest effekt, säger hon i ett pressmeddelande.

Får tillgång till katalog med över 500 000 ljud- och e-böcker

Användare på den nederländska och belgiska marknaden kommer kunna hitta både lokala och internationella titlar i katalogen, som dels tack vare ett avtal med det lokala och marknadsledande förlaget VBK Utigevers i dagsläget omfattar över 500 000 titlar.

Men redan nu för BookBeat samtal med fler lokala förlag som kan innebära tillökning i boksortimentet inom en snar framtid.

Det långsiktiga målet är att nå ledande position

Niclas Sandin menar att de alltid lanserar på en ny marknad med ett långsiktigt mål om att inta en av de marknadsledande positionerna. Det målet gäller så klart även för Nederländerna och Belgien. Båda dessa marknader ingår i BookBeats planerade expansionsresa, där ambitionerna är allt annat än låga.

Han säger sig vara övertygad om att det nederländska BookBeat-teamet och de cirka 130 andra anställda i organisationen tillsammans kommer göra BookBeat till en stark ljudboksaktör i regionen.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.