Två mobiler med texten nextory på ena och youboox på den andra, bredvid frankrikes flagga.Nextory har köpt upp den franska streamingtjänsten Youboox. Foto: Pressbild/Nextory

Ljudboksmarknaden

Nextory fortsätter expandera internationellt och har nu köpt upp Frankrikes största lokala streamingtjänst Youboox. Nextory har haft den franska ljudboksmarknaden i sikte en längre tid, och enligt företaget är affären med Youboox ett viktigt steg för deras framtida lanseringar i Frankrike och i andra fransktalande länder.

Frankrikes största lokala streamingtjänst Youboox, en etablerad samarbetspartner till förlagsbranschen grundad av Hélène Mérillon, har nu köpts upp av Nextory. Affären är ett viktigt steg för Nextorys fortsatta lanseringar på fransk mark, och båda parter har höga förväntningar på vad sammanslagningen kan utmynna i.

Stora synergier mellan företagen

Nextorys vd Shadi Bitar berättar att företaget har haft ögonen på den franska marknaden under en längre tid. När Youboox-affären blev möjlig kändes läget rätt och man bestämde sig helt enkelt för att slå till.

– Vi har funnit stora synergier mellan våra två företag. Nextorys tekniska expertis och digitala kunskap och Youboox erfarenhet och lokalkännedom är en perfekt kombination. Detta förvärv fortsätter att etablera Nextory som en stor och viktig aktör globalt sett, säger han i ett pressmeddelande.

Nya möjligheter på den europeiska marknaden

Youboox kommer trots förvärvet drivas i sin “vanliga” form och företagets vd Hélène Mérillon fortsätter som vd på Youboox/Nextory Frankrike.

Hélène Mérillon är stolt över den allt-i-ett-tjänst som teamet på Youboox har skapat på marknaden i Frankrike, men menar att man genom sammanslagningen med Nextory nu kan ta erbjudandet till nya nivåer och utveckla en bok-streamingtjänst i framkant på den europeiska marknaden.

Snabb tillväxt sedan starten 2015

Nextory har haft en minst sagt snabb tillväxt sedan starten 2015. Bara under de senaste tre åren har ljudboksjätten haft framgångsrika lanseringar på den finska, danska, tyska, österrikiska, schweiziska, nederländska, norska och spanska marknaden. Och nu är det alltså dags för Frankrike, som blir Nextorys tionde marknad.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.