Tjej ligger på brygga med mobil bredvid sig och hörlurar i öronen.Deckare och thrillers i topp när Storytel sammanställer listan över de mest lyssnade ljudböckerna under vecka 34. Foto: OlhaTsiplyar/Shutterstock.com

Topplistor

Storytels topplista över de mest lyssnade ljudböckerna under vecka 34 hittar vi ännu en gång Anna Janssons nya deckare “Dansa min docka” på förstaplatsen, medan andraplaceringen denna vecka intas av Lars Wilderängs spionroman “Drönarhjärta”. “Campingmorden” av Mikael Ressem, som låg på plats två förra veckan, ramlar nu ner på plats tre.

Varje vecka sammanställer Storytel en topplista över de mest lyssnade titlarna och har nu även publicerat listan för vecka 34, det vill säga 23–29 augusti. Ännu en vecka är det Anna Janssons senaste deckare “Dansa min docka” som kniper förstaplatsen, följt av Lars Wilderängs “Drönarhjärta” och Mikael Ressems “Campingmorden” på andra respektive tredje plats. Häng med så går vi kortfattat igenom vad du kan vänta dig av förra veckans topptrio.

Hot och kvinnohat i Anna Janssons nya deckare

I Anna Janssons senaste deckare “Dansa min docka” får du för tredje gången stifta bekantskap med kriminalinspektör Kristoffer Bark och hans team vid Örebropolisen. Historien tar sin början i januari 1967 när liket av en kvinna flyter upp till ytan i Svartån vid Örebro slott. Kvinnan identifieras och det kommer fram att hon var tvångsintagen på institution för “sinnesslöa, asociala och sexuellt opålitliga kvinnor”. Över 50 år senare börjar kvinnans barnbarn Eva släktforska och bestämmer sig för att få klarhet i vad som egentligen hände. När Eva själv utsätts för dödshot tar kriminalinspektör Bark på sig fallet och utredningen leder honom tillbaka till 60-talet och institutionens så kallade “behandlingsmetoder”.

Drönarhjärta – första delen i ny thrillerserie

Lars Wilderängs “Drönarhjärta” beskrivs både som en thriller och spionroman och är den första delen i en helt ny serie. Hanna Hjerta, som arbetar vid specialförbandsystemets sektion för operativ teknik, skickas till Gotland för att delta i utredningen om en oväntad upptäckt efter att Transportstyrelsen har avslöjat den svenska underrättelsetjänstens hemliga agenter. Utredningen blir mer omfattande än någon kunnat ana och allt handlar till slut om en kamp mot klockan.

Campingmord oroar i semesteridyllen

Somrarnas populäraste genre visar sig vara stark även i år för på plats tre hittar vi ytterligare en titel i deckarkategorin. I Mikael Ressems “Campingmorden” möter vi för trettonde gången i ordningen ambulanssjuksköterskan Erik Sandström som mitt i semesteridyllen stöter på en serie märkliga campingmord. “Camparen” siktar in sig på ensamma campande män som efter utredningens gång visar sig ha ytterligare sak gemensamt: samtliga offer är nämligen anklagade för sexbrott som de sedan har friats för. Kan det vara en slump eller har camparen helt enkelt bestämt sig för att agera “domare”?

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.