Pressbild på bookbeats niclas sandin och william jakoby.BookBeats vd Niclas Sandin och företagets Head of Expansion William Jakoby ser fram emot tjänstens utveckling på norsk mark. Foto: Clara Eliasson

Lanseringar

Förra veckan var det äntligen dags för BookBeat att lansera i Norge, som blir ljudboksjättens åttonde kärnmarknad där tjänsten lokaliseras och översätts. Man har redan slutit avtal med flertalet stora förlag och inom en snar framtid kommer användarna få tillgång till en katalog på över 500 000 ljud- och e-böcker.

BookBeat fortsätter sin lanseringsresa och har nu även intagit norsk mark. Förhandlingar med de större lokala förlagen har pågått under de senaste månaderna, och man har nu slutit avtal med Cappelen Damm, Gyldendal, Vigmostad & Bjørke, Strawberry och HarperCollins Norge. Snart kommer ljudbokskunderna få tillgång till ett enormt bibliotek som omfattar över 500 000 ljud- och e-böcker.

Målet är att nå minst 100 000 norska användare

BookBeats vd Niclas Sandin berättar att de länge haft siktet inställt på en lansering i Norge, eftersom i princip all data har visat på en stor potential att nå ut till fler norska ljudbokslyssnare. På sikt har de som mål att nå minst 100 000 norska användare.

BookBeats åttonde kärnmarknad

Norge blir BookBeats åttonde så kallade kärnmarknad, där ljudbokstjänsten alltså lokaliseras och översätts. För att kunna växa så mycket som möjligt på den norska marknaden har BookBeat nu rekryterat de första medlemmarna i det norska BookBeat-teamet som kommer jobba både från Stockholm och Oslo.

Tjänsten expanderar under månaderna framöver

William Jakoby, BookBeats Head of Expansion, menar att de norska lyssnarna initialt kommer få en liten försmak av det BookBeat kan erbjuda, men att de sedan ganska snabbt kommer att märka av en kraftig ökning av tjänstens innehåll.

– Vi ser verkligen fram emot att visa varför vi är den bästa tjänsten både för användarna, författarna och alla de förlagen som jobbar med oss, säger han i ett pressmeddelande.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.