Mobil, kaffekopp och hörlurar ligger på rutig filt.Anders Jallais "Anomali" toppade ljudboksförsäljningen i december 2021, enligt statistik som Bokinfo har sammanställt på uppdrag av Bokhandlareföreningen och Förläggareföreningen. Foto: Mariia Khamidulina/Shutterstock.com

Topplistor

Ljudböcker streamas inte bara via olika ljudboksappar som BookBeat och Nextory, utan kan även köpas via nätbokhandlare. På december-topplistan över de bäst säljande ljudböckerna i detta segment var det Anders Jallais “Anomali”, som passande nog släpptes just 1 december, som knep förstaplatsen. Det skriver Boktugg.

På uppdrag av Bokhandlareföreningen och Förläggareföreningen har Bokinfo sammanställt en topplista över de bäst säljande ljudböckerna under december 2021. Värt att betona är att listan alltså redovisar ljudboksförsäljningen via nätbokhandlare och inte streamingen via de olika prenumerationstjänsterna, även om det senare är det vanligaste sättet att lyssna på ljudböcker i dag.

På plats nummer ett hittar vi egenutgivaren Anders Jallais “Anomali” som passande nog hade sin utgivningsdag den 1 december.

Den tolfte delen i verklighetsnära spionthriller-serie

Anomali är den tolfte fristående delen i Jallais spionthriller-serie där vi får möta den avhoppade underrättelseoperatören Anton Modin. Serien ska enligt flertalet kritiker hålla sig, stundtals otäckt, nära verkligheten. 

I ett sommarvarmt Grisslehamn fiskar två barn upp en skelettdel från havsdjupet och Modin blir ombedd att ta hand om fallet. Men han inser snabbt att han skulle ha låtit saker och ting vara, för det visar sig finnas starka krafter som gör allt för att dölja sanningen bakom fyndet från Ålands havsbotten.

Kristina Ohlssons “Isbrytare” på andra plats

Topplistan omfattar många kända författare och titlar som även legat i topp hos de olika streamingtjänsterna. Ett exempel är Kristina Ohlsson som tog sig in som nummer två med “Isbrytare”, som är den andra delen i Strindberg-serien.

David Lagercrantz tappade flera placeringar

På plats tre kom “419 timmar” av Dag Öhrlund och fjärdeplatsen intogs i december av Åsa Larssons “Fädernas missgärningar”. David Lagercrantz “Obscuritas”, som kom på plats nummer fyra i november, ramlade ner till en tolfte plats i december.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.