Paradiset ligger under mammas fötter ljudbok
Språk
Svenska
Uppläst av
Gina Dirawi
Längd
9h 16min
Utgiven
Utgivare
Norstedts
ISBN
9789113084404

Paradiset ligger under mammas fötter

av Paradiset ligger under mammas fötter ljudbok
4
Språk
Svenska
Uppläst av
Gina Dirawi
Längd
9h 16min
Utgiven
Utgivare
Norstedts
ISBN
9789113084404

Paradiset ligger under mammas fötter

av Gina Dirawi
4
4 5 2

Med sin debutbok Paradiset ligger under mammas fötter berättar Gina Dirawi en knivskarp och frispråkig historia om vänskap, frigörelse och världens alla orättvisor.

Mona och Mila är två unga kvinnor med palestinsk bakgrund som är bosatta i norra Sverige. De är bästa vänner och kämpar båda med kraven från både den muslimska hederskulturen och den svenska skamskulturen – men på helt olika sätt.

Mona längtar bort från småstaden och efter frihet från människors alla krav på henne. Varken i skolan eller i moskén finns människor som förstår henne, och hon ser hur till och med hennes bästa vän Mila har vikt sig för trycket. Mona uttrycker sina känslor genom att måla graffiti – klotter i vissas ögon, men för henne en konst som säger sanningen.

Mila å sin sida är fast besluten om att ta sig in på läkarlinjen och flytta bort från Norrland, och måste därför skaffa sig perfekta betyg. Allt för att visa att hon inte är ett spöke i hijab och att hon kan delta i roligare saker än sin mammas mångfaldsgrupp. Hennes psyke har inte varit på topp den sista tiden, inte heller hennes förhållande till mat och sin egen kropp. Men hon vet att Allah är på hennes sida.

I en helt annan del av världen befinner sig Nour i ett flyktingläger i Beirut. Stadsdelen är sliten och styrs av korrupta män. Kvinnorna samlas på skönhetssalonger för att dela skvaller och förstöra människors liv med att sprida deras hemligheter.

Genom hela boken ställer sig författaren frågan hur en kvinna ska kunna hitta sig själv och ta saker i egna händer, när livet inte går som man tänkt sig och världen motsätter sig kvinnor som vill något mer med sin tillvaro.

Lyssna på Paradiset ligger under mammas fötter som ljudbok