Drönaren ljudbok
Språk
Svenska
Uppläst av
Magnus Roosmann
Längd
12h 57min
Utgiven
Utgivare
Piratförlaget
ISBN
9789164234247

Drönaren

av Drönaren ljudbok
4
Språk
Svenska
Uppläst av
Magnus Roosmann
Längd
12h 57min
Utgiven
Utgivare
Piratförlaget
ISBN
9789164234247

Drönaren

av Unni Lindell
4
4 5 2

Den norska författaren Unni Lindells specialitet är att skapa spännande intriger och obehaglig stämning från första till sista sidan. Just detta visar hon tydligt i den här gastkramande deckaren.

Över ett naturområde utanför Oslo svävar en drönare i solnedgången. En man följer drönarbilderna från den till synes öde skogen, då plötsligt ett tält blir synligt på bilderna. Ut ur tältet kommer en kvinna. Mannen inser då att kvinnan har slagit läger – ensam i en mörk skog – på samma plats där en annan kvinna, Evie Thorn, blev knivmördad bara fem år tidigare.

Kriminalinspektören Marian Dahle arbetar numera bara med nedlagda, ouppklarade fall, efter komplikationerna av en olycka. Men när hennes chef, Cato Isaksen, vill att hon tar upp den nedlagda utredningen av mordet på Evie Thorn, förändras med ens Marians tillvaro. Det finns nämligen tydliga likheter med den händelse som skedde i samma naturområde, för inte alls så länge sedan.

För Drönaren tilldelades Unni Lindell Rivertonpriset, som är det finaste deckarpriset i Norge. Hon blev dessutom nominerad till det skandinaviska priset Glasnyckeln för bästa kriminalroman.