Det sista testamentet ljudbok
Språk
Svenska, Engelska
Uppläst av
Dan Kandell, Aoife McMahon
Längd
5h 53 min–17h 21min
Utgiven
Utgivare
Jentas
ISBN
9788742801673

Det sista testamentet

av Det sista testamentet ljudbok
4
Språk
Svenska, Engelska
Uppläst av
Dan Kandell, Aoife McMahon
Längd
5h 53 min–17h 21min
Utgiven
Utgivare
Jentas
ISBN
9788742801673

Det sista testamentet

av Sam Bourne
4
4 5 2

Den här medryckande thrillern berättar den skrämmande historien om en religiös konspiration som har varit hemlig i tusentals år men sträcker sig över hela världen. Genom både gåtfulla profetior och spännande action dras lyssnaren in i ett urgammalt mysterium som gör det svårt att sluta lyssna.

Det nationella museet i Bagdad, Irak, plundrades en natt 2003. En tonårspojke flydde från ett av museets hemliga valv med en uråldrig lertavla som han hittade.

Många år senare hålls ett fredsmöte i Jerusalem, där en man plötsigt närmar sig Israels premiärminister. Mannen sträcker handen efter någonting innanför sin kavaj, och blir genast nerskjuten av säkerhetsvakterna på plats. Men det mannen har i handen är inte ett vapen, utan en lapp, adresserad till premiärministern.

Denna händelse blir starten på en kedja av mordfall, som sätter den pågående fredsprocessen i fara. Den erfarna fredsförhandlaren Maggie Costello skickas därför till Mellanöstern, och snart har hon fått upp ett spår som tar henne till judiska bosättningar, palestinska flyktingläger, och i riktning mot en biblisk gåta som hittills ingen har löst.

Det sista testamentet är uppföljaren till författarens högt prisade debutroman De rättfärdiga, och har toppat Englands listor över bästsäljande böcker. Sam Bourne är egentligen en pseudonym för Jonathan Freedland, en engelsk journalist som har tilldelats flera priser.

Lyssna på Det sista testamentet som ljudbok