Sam Bourne är pseudonymen för den brittiske författaren Jonathan Freedland. Han är född 25 februari 1967 i London, England, och är mest känd för sina spännande thrillers som ofta innehåller element av politik och historia. Bourne/Freedland är också journalist och skriver regelbundet ledarsidor för tidningen The Guardian.

Några av Bourne/Freedlands mest kända böcker inkluderar “The Final Reckoning” (2004), “The Last Testament” (2007), “The Chosen One” (2010), och “To Kill the President” (2017). Böckerna har översatts till flera språk och har sålt i stora upplagor runt om i världen.

“To Kill the President” handlar om USA:s president som besöker Storbritannien och den potentiella fara som uppstår när en säkerhetsagent misstänks för att vilja mörda presidenten. Boken väckte stor uppmärksamhet och var kontroversiell när den släpptes år 2017 eftersom den kom ut strax efter att Donald Trump hade tillträtt som USA:s president.

Sam Bourne/Freedland är en mycket framgångsrik författare och har blivit hyllad för sitt spännande och engagerande sätt att skriva.