Albatross
Språk
Svenska
Uppläst av
Alexander Salzberger
Längd
11h 27min
Utgiven
2020-03-10

Albatross

av Ann Cleeves Albatross
Språk
Svenska
Uppläst av
Alexander Salzberger
Längd
11h 27min
Utgiven
2020-03-10

Albatross

av Ann Cleeves

Kommissarie Matthew Venn flyttar tillbaka till sina barndomstrakter, samhället Barnstaple i norra Devon, i samband med sin fars begravning, men betraktar den bara på avstånd. Han har inte haft någon kontakt med sin familj sedan han lämnade den strikta frikyrkoförsamling som han tillhörde under sin barndom.

Men det är inte bara sin pappas död som för Matthew tillbaka till trakten, utan även ett mordfall. I närheten av hans nya hem har nämligen en man hittats död på stranden, knivhuggen och med en albatross intatuerad i nacken. Utredningen leder Matthew och teamet till människor som Matthew en gång var bekant med, och de visar sig dölja en hel del hemligheter.

Spåren leder Matthew till Barnstaples nya kulturhus Woodyard, som hans make Jonathan är grundare för. Och mitt under utredningens gång försvinner med ens en kvinna från Woodyards dagcenter för funktionsnedsatta.

Ann Cleeves är författaren bakom flera andra deckarserier som utspelar sig i olika delar av Storbritannien. Flera av hennes verk har också blivit tv-serier. Albatross är starten på en ny serie, med en ny kommissarie och engelsk omgivning att lära känna och nya mysterier att bita i.

Lyssna på Albatross som ljudbok