Hergé var en belgisk serieskapare och författare, född 1907 och död 1983. Han är mest känd för att ha skapat serien Tintin, som blev en av världens mest älskade seriefigurer.

Hergé, vars riktiga namn var Georges Prosper Remi, föddes i Etterbeek, Belgien, och började sin karriär som tecknare på tidningen Le Vingtième Siècle när han var 18 år gammal. Där skapade han serien “Tintin i Sovjet”, som publicerades som en serie mellan 1929 och 1930.

Serien om Tintin, den unge reportern, och hans trogna hund Milou blev mycket populär, och Hergé fortsatte att skapa nya äventyr för Tintin under många år. Totalt publicerades 24 album om Tintin, från “Tintin i Sovjet” till “Tintin och Alf-Art” som publicerades postumt.

Hergé skrev också andra serier, inklusive “Jo, Zette och Jocko” och “Quick och Flupke”, men det var Tintin som gjorde honom känd över hela världen. Serien har översatts till över 70 språk och har sålt över 200 miljoner exemplar världen över.

Hergé mottog flera utmärkelser för sitt arbete, inklusive Belgiens stora konstpris och utmärkelsen för bästa seriealbum vid filmfestivalen i Angoulême, Frankrike. Han anses vara en av de mest inflytelserika serieskaparna i världen och har inspirerat generationer av läsare och tecknare.