Kvinna med vita jeans och en vit och blårandig tröja och brunt hår sitter och surfar på en surfplatta. Bredvid sig har hon en öppnad resväska med hörlurar mobil och kläder.Nya funktioner och nytt gränssnitt ska öka användarvänligheten och göra Ztory-appen mer personlig. Foto: Alliance Images/Shutterstock.com

Trender

Antalet användare av den digitala prenumerationstjänsten Ztory har fördubblats. Nu kommer appen att få ett nytt utseende som ska ge användarna en bättre upplevelse, skriver Storytel i ett pressmeddelande.

I början av 2019 köpte Storytel upp den digitala prenumerationstjänsten Ztory. På bara ett år har appen med magasin, tusentals dagstidningar och barnböcker fördubblat antalet användare på den svenska marknaden. Dessutom har man kunnat se en rejäl ökning av abonnenternas lästid under första kvartalet i år. Under perioden januari till mars ökade lästiden med nästan 80 procent jämfört med samma tidsperiod 2019.

Nya funktioner ger en bättre användarupplevelse

Nu presenterar Ztory nästa steg i utvecklingen där tjänsten har fått ett helt nytt gränssnitt, ny logotyp och nya funktioner som gör upplevelsen bättre och mer personlig. Med nya funktioner hoppas man kunna förbättra användarupplevelsen och göra den mer personlig för både befintliga abonnenter men även för att uppmärksamma tjänsten för nya användare.

Daniel Malmqvist som är ansvarig för Ztory säger att de skapar bästa möjliga användarupplevelsen genom att arbeta nära sina abonnenter. Ztory har under det senaste året vuxit på alla sätt. Nu vill man med stolthet hälsa både befintliga abonnenter och nya prenumeranter välkomna till den nyutvecklade Ztory-appen.

Nytt gränssnitt gör det lättare att navigera i appen

De förändringar man har gjort förutom att berika Ztory med en ny logga är att appen har fått ett mörkare gränssnitt. Det nya gränssnittet kommer att lyfta innehållet i appen tydligare. Det kommer även göra det enklare att navigera i appen och användarna kommer att få en bättre läsupplevelse. Dessutom kommer användarna få en mer anpassad upplevelse genom personliga rekommendationer.

Ztory grundades 2013 och är en prenumerationstjänst för magasin, dagstidningar, barnböcker och faktaböcker. Sedan januari 2019 är Ztory en del av Storytels varumärken. Ztory har sitt huvudkontor i Storytels kontor i Karlstad och har under det senaste året rekryterat 16 nya medarbetare. I dag är det totalt 18 personer som arbetar på kontoret i Karlstad.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.