böcker i regnbågens färger med hörlurar och färgglad bakgrundStorytel beskriver sin nya ljudidentitet som en palett av varma och lekfulla ljud och melodier. Foto: doomu/Shutterstock.com

Lanseringar

Storytel har tagit fram en unik ljudidentitet, som ska representera företaget i ljudform på samma sätt som deras logotyp gör visuellt. I ett pressmeddelande berättar Storytel och samarbetspartnern Lexter hur skapandet av ljudidentiteten gick till och hur resultatet kommer att användas i Storytels tjänster.

Under sommaren har Storytel lanserat en egen ljudidentitet, som kan beskrivas som en ljudversion av deras logotyp och varumärke. Ljudidentiteten har tagits fram tillsammans med Lexter, en svensk ljuddesignbyrå.
Rösterna från olika inläsare hos Storytel har smälts samman och gjorts om till en palett av melodier och ljud som ska spegla värme, vänlighet och lekfullhet.

Ljudidentiteten ska användas i appen, egenproduktioner och marknadsföring

Den nya ljudidentiteten kommer att användas i Storytel Originals, som är ett samlingsnamn för Storytels egna produktioner. Den kommer även att användas i tjänstens marknadsföring och i appen.
Cecilia Kroon är chef över global marknadsföring och tillväxt på Storytel. Hon är glad över att de tillsammans med Lexter kan presentera Storytels nya ljudidentitet och ljudlogga, som dessutom är uppbyggd av deras egna inspelade inläsarröster från hela världen.
– Ljudet är ett av de absolut viktigaste elementen i Storytels DNA och användarupplevelse, säger Cecilia Kroon i ett pressmeddelande från Storytel.

En kreativ idé med magiskt resultat, enligt ljuddesignbyrån Lexter

Att inläsarröster skulle utgöra grunden för skapandet av ljudidentiteten var en självklarhet. Det menar Lexters ljudarkitekt Margareta Andersson. Dock var det inte helt klart när idén kläcktes om det faktiskt skulle gå att genomföra den rent praktiskt.
Men Storytel var modiga nog att pröva den kreativa idén, och nu har ljudidentiteten alltså presenterats för allmänheten och ska börja användas i streamingtjänsten. Lexter är väldigt nöjda med resultatet och beskriver den färdiga ljudidentiteten som magisk.
– Det har varit utmanande och fantastiskt kreativt att få arbeta med ett varumärke där ljud är så centralt och ligger så nära hjärtat, säger Margareta Andersson.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.