pressbild på storytels kommunikationsteamEnligt PR Barometern är Storytel Sveriges attraktivaste arbetsplats 2020. I kommunikationsteamet ingår Mattias Hagenström, Therese Lindström, Dan Panas, Sandra Olt och Tiina Nevala. Foto: Magnus Ragnvid/Storytel

Utmärkelser

I den årliga undersökningen PR Barometern rankas ljudboksföretaget Storytel som den attraktivaste arbetsplatsen 2020. Svenska journalister har även fått säga sitt om företagets press- och kommunikationsarbete och hur de profilerar sig i media, och Storytel kammar hem segern i tre så kallade Best in Class-kategorier.

Marknadsundersökningsföretaget Aalund mäter årligen svenska mediers uppfattning om olika myndigheter, företag och intresseorganisationer, och hur dessa arbetar med press, kommunikation och sin mediala profil. Undersökningen kallas PR Barometern och är norra Europas största i sitt slag.

I den senaste mätningen, det vill säga för 2020, utnämns ljudboksjätten Storytel till Sveriges attraktivaste arbetsplats.

“Best in Class” i tre kategorier

Förutom högst betyg i kategorin “Attraktiv arbetsplats” kniper Storytel även förstaplatsen i “Kunskap & insikt i den egna verksamheten”, och “Förståelse för mediernas arbetstider”. Lite av en bedrift med tanke på att Storytels kommunikationsavdelning bara funnits i cirka två år.

Dan Panas, Storytels Head of Communication, är stolt över kommunikationsteamet som under dessa få år har mer än sexdubblat företagets närvaro i svensk media. Han menar att 2020 minst sagt var en prövning för alla, men att man trots fysiska avstånd lyckades arbeta mer sammansvetsade än någonsin.

Finns på över 20 marknader och har planer på att expandera ytterligare

Storytel är i dag en av världens största streamingtjänster för ljud- och e-böcker, och finns på drygt 20 marknader runt om i världen. Planen är att expandera till ytterligare 20 länder mellan 2021 och 2023.

Fler än 150 nya medarbetare under 2020

Storytel fick globalt sett cirka 150 nya medarbetare under det gångna året. Företaget har medarbetare av 43 nationaliteter, där 60 procent kvinnor och 40 procent män sitter i företagsledningen och 52 procent kvinnor och 48 procent män utgör företaget i stort. 75 procent av medarbetarna är yngre än 40 år.

Märta Langéen, Head of HR på Storytel, ser väldigt positivt på företagets utveckling och de fina omdömena man nu har fått – ett slags kvitto på att man arbetar i rätt riktning. Hon lyfter framför allt Storytels medarbetarstyrka som en nyckel till framgångarna och är glad att antalet anställda ökar världen över.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.