spotify lanserar ljudbokstjanst

Lanseringar

Spotify erbjuder i dag mer än bara musik. I januari 2018 meddelade de om en ny satsning, Spotlight, som ska ge alla Spotifys användare möjligheten att lyssna på poddar och nyheter. Även om Spotify tidigare oftast har förknippats med musiktjänster vill de nu fylla en funktion som de själva säger påminner om “gamla MTV”.

Spotify tar stort steg mot podcasts, nyheter och ljudböcker

Den nya tjänsten, som inledningsvis bara kommer att finnas i USA, är ett stort steg för Spotify. Enligt Spotifys pressmeddelande hoppas de kunna erbjuda både underhållning, nyheter och visuella element.
Under de senaste åren har de försökt utnyttja Spotify-appens kundunderlag mer och har bland annat introducerat appar och ljudböcker. Hittills har det dock inte funnits någon verklig distinktion mellan de olika funktionerna, något som nu verkar ändras. Även om många användare kan välja andra medier för denna typ av underhållning är det mycket troligt att många kommer att testa även denna nya funktion.

Tips! Spotify har redan annonserat samarbeten med Buzzfeed och Gimlet Media och många fler företag för den nya tjänsten Spotlight.

Även om Spotify just nu främst fokuserar på nyheter och reportage är det troligt att de i framtiden kan lägga ett större fokus på ljudböcker. Exempelvis är det inte omöjligt att de inleder ett samarbete med några av de främsta leverantörerna av ljudbokstjänster.

Spotify hakar på trenden med ljudböcker

Anledningen till att det spekuleras i vad Spotify kommer att introducera härnäst är att ljudböcker blir mer och mer populära. Med den nya tjänsten Spotlight möjliggör Spotify för en ny ljudboksupplevelse, med visuella inslag. Hur de kommer att utnyttja de nya möjligheterna är ännu något oklart, men om tjänsten håller vad som utlovas väntas den få ett mycket stort genomslag eftersom Spotify hittills haft en lysande framgång med ett erkänt talangfullt utvecklingsteam och innovativa idéer.

Tänk på! Eftersom Spotlight först introduceras i USA kan det dröja tills vi i Sverige får testa de nya funktionerna.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.