kvinna lyssnar ljudbok

Lanseringar

Trots att ljudböcker har blivit omättligt populära med allt fler aktörer och kunder i marknaden finns de inte i alla språk. Nu ska detta ändras, 2017 fick det svenskgrundade bolaget Kitab Sawti 11,5 miljoner i investeringar för att kunna satsa på arabiska ljudböcker. Troligtvis kommer vi även se ljudböcker på flera andra språk inom en snar framtid.

Ljudböcker på arabiska väcker intresse

Som tidigare nämnts har ljudböcker exploderat i popularitet. Detta har bland annat lett till att svenska bibliotek lanserat sin egen ljudbokstjänst. Nu ska även ett annat hål i marknden fyllas – ljudböcker på arabiska. Det är företaget Kitab Sawti som grundats i Sverige som ska erbjuda denna tjänst. Tjänsten är delvis riktad mot nyanlända men kundunderlaget lär i övrigt även vara stort. Eftersom att alla inte kan ta till sig ljudböcker på svenska kan deras alternativa tjänst underlätta detta, men de kan även erbjuda titlar som inte översatts till svenska. För tillfället är appen gratis att testa men ska likt många andra ljudbokstjänster övergå till att bli en prenumerationstjänst.

Hitta rätt abonnemang för dig

Ljudböcker fortsätter att växa och breddas. Detta syns inte bara på utbudet av böcker, språk och appar utan även hur många företag som har gett sig in i marknaden. Detta har självklart fördelar då konkurrensen leder till innovation och lägre priser för användaren.

Tänk på! Den ökade konkurrensen har flera fördelar, men kan göra det svårt för dig som konsument att hitta det bästa abonnemanget.

För många blir det dock svårt att hitta det företag som erbjuder relevanta ljudböcker och samtidigt håller ett lågt pris. Detta kan dock enkelt lösas genom att jämföra ljudböcker. Genom att jämföra ljudböcker så får du dels en överblick av vad de olika tjänsterna erbjuder samt att du får en god uppfattning om hur mycket de olika tjänsterna kostar. I framtiden kommer det troligtvis dyka upp ytterligare aktörer. Det kan därför vara en god idé att återvända och jämföra ljudbokstjänster regelbundet.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.