humorstjärnorna IJustWantToBeCoolStorytels samarbete med IJustWantToBeCool ska få fler ungdomar att lyssna på ljudböcker. Foto: Press/Storytel

Ljudboksmarknaden

Storytel har inlett ett samarbete med humorstjärnorna i IJustWantToBeCool. Under sommaren kommer en bokklubb och flera nya humorsketcher ta form, skriver Storytel i ett pressmeddelande.

Humorstjärnorna Joel Adolphson, Emil Beer och Victor Beer i IJustWantToBeCool inleder ett samarbete med ljudboksföretaget Storytel. Syftet med samarbetet är att få fler unga personer att upptäcka alla de tusentals berättelser som Storytel tillhandahåller.

Humorstjärnorna har över 180 miljoner visningar på Youtube

IJustWantToBeCool har sedan starten 2011 producerat flera hundra humorsketcher som på Youtube har över 180 miljoner visningar. Förutom det har de även gjort egna serier både på TV4 och i SVT. De har även sommarpratat i P1 och blivit prisade med både Guldtuben, Kristallen och Det svenska humorpriset. Killarna har en passion för berättande, något som de delar tillsammans med Storytel.

IJustWantToBeCool ska få ungdomar att upptäcka Storytel

Enligt Storytels marknadschef Joesefin Grip handlar allt om storytelling. IJWTBC är bland de bästa på att inspirera ungdomar med berättelser. Ljudboksföretaget vill att fler ungdomar och barn ska upptäcka det gigantiska biblioteket Storytel har.
I dag finns det väldigt många som kan erbjuda underhållning för den som har några minuter över och storytelling står sig starkt i konkurrens med andra streamingtjänster, mobilspel, Youtubeserier, poddar med mera. Storytel var först ut i Sverige att erbjuda streamade ljudbokstjänster när man i mitten av 00-talet startade verksamheten.
Sedan starten har utvecklingen varit enorm. Storytel finns i 17 länder och har över 800 000 kunder som i snitt ägnar nästan 75 minuter varje dag till att lyssna på fantastiska berättelser.

Fler nyproduktioner att vänta under året

I Storytels samarbete med IJustWantToBeCool ingår bland annat sex exklusiva nyproducerade humorsketcher. Humorsketcherna kommer även under augusti att släppas på IJustWantToBeCools Youtubekanal som har nästan 1,5 miljoner prenumeranter. IJustWantToBeCool kommer även att skapa en egen bokklubb där följarna får tips om böcker som de själva gillar.
Storytel kommer senare i år att släppa ytterligare två nyproduktioner av IJustWantToBeCool. I de nya produktionerna är det IJustWantToBeCool som står för både manus och inläsning.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.