Dödslistan ljudbok
Språk
Svenska
Uppläst av
Marie Richardson
Längd
11h 51min
Utgiven
Utgivare
Norstedts
ISBN
9789113101521

Dödslistan

av Dödslistan ljudbok
4
Språk
Svenska
Uppläst av
Marie Richardson
Längd
11h 51min
Utgiven
Utgivare
Norstedts
ISBN
9789113101521

Dödslistan

av Anna Jansson
4
4 5 2

Agnes är bara tjugo år gammal men har under lång tid blivit utsatt för övergrepp. Hon finner en förstående vän när hon berättar för en barnmorska om vad som har hänt. En barnmorska som också har startat den hemliga Facebookgruppen Ullsaxen.

I samma veva börjar ett antal män hittas mördade. Alla är män som misstänks för våldtäkt och sexbrott, men som blivit friade. Alla hittas också nakna, stympade och med ett namn inristade i huden: namnet Erinya. Och bredvid varje kropp hittas en ullsax.

Samtidigt får Jarita, kollega till kriminalinspektör Maria Wern, se en av männen som har våldtagit henne gå fri från rättegången. Men i själva verket hade han befunnit sig i större säkerhet i fängelse än på fri fot.

På polisstationen förstärks Maria Werns team av Ragnarsson från rikskrim, som går under smeknamnet Ragnarrök. Men han väcker misstankar hos Maria Wern genom att försvåra de andras arbete. Skyddar han någon, eller kan det vara så att Ragnarrök själv är inblandad?

Anna Janssons kriminalserie om Maria Wern har sålts i nära på fyra miljoner exemplar i Sverige, och även översatts till en mängd olika språk. Berättelserna har också vunnit många hjärtan som film och tv-serie. Dödslistan gavs ut i samband med att Anna Jansson firar 20 år som författare.