Mamma med en liten pojke och en liten flicka läser en bok tillsammansValles populära äventyrsböcker kommer under vintern att lanseras som ljudböcker. Foto: Press/SkiStar

Lanseringar

SkiStars koncept för barn med snögubben Valle är mycket populärt bland de yngre barnen. Det finns två böcker med den populära snögubben och nu kommer Valles böcker även att finnas som ljudböcker.

I skidbacken är snögubben Valle barnens bästa vän. Men barnen kan även uppleva Valle utanför skidbacken. Under hösten kunde barnen följa Valles Hygglo, som hade premiär på YouTube i november.

Två barnböcker med Valles äventyr

Genom åren har Valles äventyr getts ut som två svenska barnböcker, skrivna av den populära skådespelaren Sara Edwardsson i samarbete med True Stories. Sara Edwardsson känner vi bland annat igen från barnprogrammen Bolibompa och Supersnällasilversara och Stålhenrik från julkalendern Superhjältejul.
De två böckerna om Valles äventyr kommer i och med samarbetet med Storytel nu att finnas i Storytels bibliotek. Enligt SkiStars PR-chef, Linda Morell, är ambitionen med Valle att göra skillnad. Genom att finnas med i Storytels bibliotek med Valle kommer man att kunna förmedla värdet om en aktiv livsstil och att man ska ta hand om sig själv, samtidigt som man ska värna om miljön.

Samarbetet ska sätta familjen i centrum

I det nya samarbetet mellan SkiStar och Storytel är det familjen som står i centrum. Hos Storytel finns det ljudboksupplevelser för hela familjen oavsett var de befinner sig.
Storytel lanserade under slutet av 2018 abonnemangsformen Storytel Family, där alla familjemedlemmar kan hitta sina egna favoriter bland ljudböckerna. Nu kommer den populära snögubben Valle, som är barnens bästa kompis i skidbacken, även att finnas som ljudbok.
Enligt Storytels Sales Manager, Anders Carlén, finns det ett stort intresse bland Storytels användare för alpin skidåkning därför känns partnerskapet med SkiStar väldigt bra.

Med Valle som ljudbok skapas gemenskap och stämning

Med Valle som ljudbok kan man på ett härligt sätt nå ut till familjerna som vill ha extra avkoppling och underhållning Ljudböckerna skapar en härlig stämning och gemenskap i fjällstugan men även på dit- och hemresan. Storytel ser fram emot samarbetet med SkiStar och Valle.
De två populära äventyrsböckerna med Valle, Björnen som glömde gå i ide och Mysteriet i skidskolan, kommer under vintern även att finnas i Storytel-appen.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.