Kvinna som sitter och håller i Storytels egna läsplatta Storytel Reader.Storytel har uppdaterat sin läsplatta Storytel Reader. Några av de nya funktionerna är bland annat ett bättre batteri och bluetooth så att den går att koppla till trådlösa hörlurar. Foto: Press/Storytel

Lanseringar

E-boken växer och blir allt mer populär. Läsningen av e-böcker ökade med 60 procent från januari till augusti i år på den svenska marknaden. För att ge läsaren bästa möjliga läsupplevelse har Storytel uppdaterat sin läsplatta Storytel Reader.

Den svenska bokmarknaden växer och e-böckerna tar för sig allt mer. Under årets första åtta månader växte bokmarknaden i Sverige med 7,4 procent enligt Förläggareföreningens siffror. Från januari till augusti växte e-bokläsandet på Storytel. Antalet timmar som lagts på e-böcker ökade med 60 procent.

Storytel ett allt mer givet val

Storytels Sverigechef Åse Ericson säger att de är jätteglada över att lyssnandet och e-bokläsandet på Storytel har blivit ett allt mer givet sällskap i vardagslivet när vardagen har blivit mer begränsad på grund av coronapandemin. Storytel har alltid brunnit för att göra lyssning och läsning tillgängligt för läsaren och som läsaren vill ha det.

Läsplattan Storytel Reader lanserades på marknaden 2018, och nu har Storytel uppdaterat sin modell av Storytel Reader som bland annat ger användarna fri tillgång till hundratusentals e-böcker och ljudböcker.

Nya läsplattan ger bättre användarupplevelse

Enligt Storytel Sveriges försäljningschef, Anders Carlén, kan de äntligen presentera en uppdaterad Storytel Reader för att ge läsarna bästa möjliga läsupplevelsen.

Det är suget efter e-böcker som har motiverat dem i arbetet när det gäller utvecklingen av läsplattan Storytel Reader. Storytel har gjort sitt allra bästa för att göra användarupplevelsen så bra som möjligt och för att de ska kunna erbjuda det mest konsumentvänliga priset på läsplattor.

Bluetooth och bättre batteri är några av de nya funktionerna

Bland de nya funktionerna på den uppdaterade Storytel Reader märks bland annat bluetooth som gör det möjligt att koppla läsplattan till trådlösa hörlurar eller högtalare. Storytel Reader har även fått ett bättre batteri och en ny usb-c-laddare enligt EU:s krav när det gäller standardisering av laddningsfunktioner.

Även den bakupplysta E-ink-skärmen har uppdaterats vilket gör att läsaren kan växla mellan ett svalare och varmare bakgrundsljus. Dessutom går det att ställa in skärmens ljusstyrka.

Läsplattan Storytel Reader går att köpa hos Storytel och kostar 999 kronor.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.