Ung man sitter på ett café och lyssnar på ljudbokNextory lanserar sina ljud -och e-bokstjänster i Schweiz och Österrike. Därmed finns ljudbokstjänsten i sex europeiska länder. Foto: GaudiLab/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu har Nextory lanserats i Schweiz och Österrike. I och med det blir Nextory den första prenumerationstjänsten för ljudböcker och e-böcker som är lokalt anpassade på dessa marknader. Nextory finns därmed tillgänglig i hela sex länder skriver Nextory i ett pressmeddelande.

Nextory har lanserats i Schweiz och Österrike. Det innebär att Nextory är den första prenumerationstjänsten som är lokalt anpassad för ljudböcker och e-böcker i dessa länder.
I och med lanseringen i Schweiz och Österrike finns bokappen Nextory nu tillgänglig i sex länder. Dessutom kan bolaget avslöja att det numera är lönsamt på den svenska marknaden.

Appen finns både i Österrikisk och Schweizisk version

Nextory har en vision att göra så att läsandet ökar, vilket de gör genom att utveckla en rikare läsupplevelse. I och med lanseringen i Schweiz och Österrike får de båda länderna nu tillgång till Nextorys hela katalog av både tyska och engelska ljudböcker och e-böcker.
Nextorys app har lokaliserats och släppts i både en schweizisk och en österrikisk version.

Lanseringen i Österrike och Schweiz var ett naturligt steg

Enligt Nextorys grundare och vd, Shadi Bitar, är lanseringen i Schweiz och Österrike ett naturligt steg för bolaget eftersom de besitter ett enormt antal tyska böcker och har många schweiziska och österrikiska titlar.
Nextorys internationella expansion fortsätter i en mycket snabb takt. Shadi Bitar tycker det känns fantastiskt att bolaget redan nu har nått en lönsamhet på den svenska marknaden.

I dag finns Nextory i sex europeiska länder

Första landet som de lanserade sin ljud- och e-boktjänst i var Finland. Lanseringen i Finland skedde i september 2018.
I våras lanserades Nextory i Tyskland, och i oktober i år lanserade Nextory sina ljudbokstjänster i Danmark. Lanseringen i Österrike och Schweiz innebär att Nextory finns på hela sex marknader inom Europa.
Nextory, som grundades 2015 av Shadi Bitar,  är en digital boktjänst med hundratusentals ljudböcker och e-böcker. Nextory är den näst största boktjänsten på den svenska marknaden.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.