ung tjej lyssnar pa ljudbocker i hogt tempo

Tips

Du som lyssnar på mycket ljudböcker har säkerligen upplevt att det ibland går långsammare än vad du egentligen skulle önskat. Med de nya streamingtjänsterna på marknaden för ljudböcker är detta dock ett minne blott då de har en snabbspolningsfunktion. Det innebär att för den otålige går det nu att lyssna på upp till dubbelt så mycket innehåll på samma tid – något som kan vara skönt för den som annars läser i ett snabbt tempo.

Lyssna på ljudböcker i högre tempo

Ljudböcker har gjort allt större intryck på den svenska marknaden och allt fler tjänster erbjuder numera direkt lyssning på ett stort antal ljudböcker genom streaming. Eftersom det kommit flera aktörer till marknaden tävlar man inte bara i utbud utan även i smarta funktioner som ska få lyssnaren att välja deras applikation. En sådan funktion är möjligheten att välja hastigheten på uppläsningen. Funktionen bygger troligtvis på tanken att likt att man läser i olika tempo så lyssnar man också i olika hastigheter.

Tips! Funktionen med att snabbspola ljudböcker bygger troligtvis på att man lyssnar i olika tempon likt att man läser i olika hastighet.

För dig som vet att du föredrar ett snabbare tempo eller för den som bara vill lyssna igenom mer material samtidigt är den här funktionen en fullträff. Den finns idag hos de flesta streamingtjänsterna och du kan gå in inställningar och ändra uppläsningstempot, smidigt och enkelt! För den som funderar på att teckna ett abonnemang för ljudböcker så gäller det att redan innan jämföra olika streamingtjänster.

Flera funktioner ger flera användare

Som nämnt tidigare har smarta funktioner blivit ytterligare ett sätt att konkurrera mellan ljudbokstjänsterna. Flera företag har tidigare lanserat möjligheten att återuppta ljudböcker man tidigare läst och lämnar “digitala bokmärken”. Funktionerna hittills har främst byggt på de bekvämligheter som finns hos fysiska böcker, men i framtiden kan vi också förvänta oss att se mer funktioner som är helt nyskapande. Om det kommer något större genombrott inom ljudböcker kommer det troligtvis att avspegla sig på hela marknaden, det vill säga att flera tillhandahållare av ljudböcker kommer anpassa sina applikationer efter dessa funktioner.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.