Ung kvinna sitter uppkrupen i en soffa och läser en bok.Nextorys redaktörer tipsar om några böcker du absolut inte får missa under 2020. Foto: PV productions/Shutterstock.com

Tips

2020 bjuder på en hel del härliga bokupplevelser. Om du har planer på att läsa lite nya böcker kan Nextorys redaktörer tipsa om fem böcker som du bara måste läsa.

Fem fängslande böcker du måste läsa

Att krypa upp i soffan med en fängslande bok kan vara både avkopplande och nervkittlande. Redaktörerna på Nextory har listat fem skönlitterära verk som du inte får missa.
Lite död runt ögonen av David Ärleman
En fängslande och ömsint men rå skildring av ett Stockholm man sällan får läsa om. Det är en gripande kärlekshistoria mellan två föräldrar och deras barn. Arto tvingas lämna sitt liv som missbrukare när Sofia dör för att kunna ta hand om sig själv och deras dotter Bodil.
Terapeuten av Helen Flood 
Terapeuten är en spänningsroman som handlar om Sara, en ung psykolog, har en privatpraktik för ungdomar i en villa som hon har ärvt. En dag försvinner hennes man efter att han lämnat ett konstigt meddelande på telefonsvararen och det börjar ske märkliga saker i huset.
Krokodilens vändkrets av Jona Elings Knutsson 
Krokodilens vändkrets är Jona Elings Knutssons debutroman och handlar om två fruar som är missnöjda med sina makar. Ryska Yonova tvingas leva med två krokodiler i badrummet, och svenska Malin arbetar på ett kafé och sörjer sin ofödda dotter, som dog tidigt under graviditeten.
Queenie av Candice Carty-Williams
Queenie Jenkins är en ung svart kvinna som jobbar på en halvstor tidning i London. Hon är 25 år och har precis blivit dumpad. Hon söker tröst på de sämsta tänkbara ställena och gör ett riktigt bra jobb med att göra det jobbigt för sig själv. Men har man bara har lojala vänner, humor och en jamaicansk mormor går det att övervinna nästan allt.
Paradiset ligger under mammas fötter av Gina Dirawi
En debutroman av Gina Dirawi, som utspelar sig i Norrland och i ett palestinskt flyktingläger i Beirut. Boken kretsar kring huvudpersonerna Mila, Nour och Mona. Det är en historia om frigörelse, vänskap och världens orättvisor.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.