kvinna tittar på sin Apple Watch inför en löpturNu kan Bookbeats iOS-användare lyssna på ljudböcker med Apple Watch. Foto: KANUT PHOTO/Shutterstock.com

Lanseringar

Bookbeat har mer än fördubblat sina intäkter under 2019 och blivit den bäst rankade ljudbokstjänsten enligt användarnas betyg. Nu tar Bookbeat ytterligare ett steg före konkurrenterna och inför stöd för Apple Watch hos sin app.

Bookbeat blir den första av de svenska ljudbokstjänsterna som lanserar stöd för Apple Watch. Det innebär alltså att användare med iOS-versionen av Bookbeats app kan lyssna på ljudböcker via sin smarta armbandsklocka.
På så sätt behöver användaren inte ta med sig sin telefon för att kunna lyssna på ljudböcker, så länge de har klockan på sig. Det passar perfekt för den som till exempel vill lyssna under tiden som de springer eller tränar på gymmet.

Ta med Bookbeats app utan mobiltelefon

För att streama ljudböcker via Apple Watch behövs en klocka med watchOS 6 eller senare, och Bookbeat-appen måste ha den senaste uppdateringen. Du behöver också ha uppkoppling till wifi för att kunna använda funktionen, alternativt ett e-sim.
Bookbeat har tidigare haft stöd för Apple Carplay. Nu tar man steget vidare till att införa stöd även för Apple Watch. Planen är att så småningom komplettera funktionen så att det går att ladda ner ljudböcker till Apple Watch, och därmed göra det möjligt att lyssna offline.
– BookBeats mål är att bli en naturlig del av våra användares vardag, säger Daniel Saidi, som arbetar i iOS-teamet hos Bookbeat.

2019 var ett kanonår för Bookbeat

Bookbeat har växt så det knakar under 2019. Enligt ett tidigare pressmeddelande ökade intäkterna med 114 procent, och uppgick till 311 miljoner kronor. På så sätt passerade Bookbeat sitt eget mål på 100 procent tillväxt.
Under året hade Bookbeat en kvarts miljon användare i Sverige, Finland, Tyskland, Storbritannien och ytterligare 24 länder. De har också blivit den bästa ljudbokstjänsten på den svenska och finska marknaden enligt betygen i App Store och Google Play.
– Under 2019 sprang vi där ikapp och i vissa fall förbi konkurrenterna, 2020 kommer handla om fortsätta utveckla en tjänst användarna älskar och vår tillväxtresa, kommenterar vd:n Niclas Sandin företagets ljusa utsikter.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.