Ung kvinna sitter på bibliotek med laptop och lyssnar på sin mobiltelefon.BookBeat har tagit fram 100 000 presentkort som erbjuder elever i svenska skolor gratis och obegränsad tillgång till hela BookBeats ljud- och e-boksutbud under två månader. Foto: Bo1982/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu kan det bli lättare för skolor och lärare att bedriva sin undervisning på distans framför allt när det gäller digital läsning. I ett pressmeddelande från BookBeat framgår det att ljudbokstjänsten erbjuder skolor 100 000 presentkort som ger obegränsad digital läsning och lyssning.

Coronapandemin har bland annat lett till att flera gymnasieskolor, universitet, högskolor och vuxenutbildningar sedan ett par veckor tillbaka har tvingats bedriva sin undervisning på distans. För att minska risken för smittspridning bland elever i grundskolan och personalen är rådet från Folkhälsomyndigheten att man vid minsta lilla symptom ska hålla sig hemma.

Obegränsad tillgång till ljudböcker och digital läsning

Ljudbokstjänsten BookBeat vill möta de svenska skolornas behov och har skapat 100 000 presentkort som skolorna kan ansöka om gratis och dela ut till sina elever. Med presentkortet från BookBeat får eleverna obegränsad tillgång till att lyssna på ljudböcker eller digital läsning under två månader.

Aldrig tidigare fått så mycket förfrågningar från skolor

Enligt BookBeats Director Business Development, Jeanette Löfgren, har de aldrig tidigare fått så många förfrågningar från svenska skolor och lärare som undrar om BookBeat kan hjälpa till att göra litteraturen lättillgänglig för deras elever under rådande extremläge.
BookBeat erbjuder därför skolor som under de närmaste veckorna skickar in en förfrågan till ljudboksföretaget ett presentkort som ger eleverna två månaders helt kostnadsfri lyssning eller läsning. Presentkorten delas sedan ut till elevernas vårdnadshavare digitalt, säger Jeanette Löfgren.

Möjlighet att få tillgång till hela BookBeats utbud

När vårdnadshavaren registrerar sig kommer det finnas en möjlighet att välja om man vill att ens barn ska få tillgång till hela BookBeats utbud på över 100 000 ljudböcker och e-böcker. Vårdnadshavaren kan även välja att begränsa utbudet för barn upp till 12 år.
BookBeat har i ett första läge skapat dessa 100 000 presentkorten som alla Sveriges skolor kan ansöka om till sina elever. Du ansöker genom att kontakta BookBeat på skola@bookbeat.com.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.