Factfulness ljudbok
Språk
Svenska
Uppläst av
Andreas T Olsson
Längd
10 h 19 min
Utgiven
Utgivare
Natur & Kultur
ISBN
9789127160484

Factfulness

av Factfulness ljudbok
4.5
Språk
Svenska
Uppläst av
Andreas T Olsson
Längd
10 h 19 min
Utgiven
Utgivare
Natur & Kultur
ISBN
9789127160484

Factfulness

av Hans Rosling, Ola Rosling, Anna Rosling Rönnlund
4.5
4.5 5 2

Hans Rosling är medförfattare till boken ”Factfulness” som påbörjades under hans sjukdom och färdigställdes efter hans död. Boken är i samma anda som Roslings extremt uppskattade föreläsningar.

Här visar författarna varför vi människor så ofta, och i allt för stor grad, missförstår den utveckling som sker i världen. De visar oss hur vi kan göra för att undvika de vanligaste missförstånden och därmed lättare se vad som är sant.

Boken utgår ifrån tio klassiska misstag som människans hjärna gör och hur man kan förhindra dessa tankefel. Författarna kallar metoden för factfulness. Med denna metod bygger vi våra åsikter på fakta istället för missförstånd, rykten och egna tolkningar.

Författarna lägger till stor del skulden på media. De menar att media återkommande väljer att lägga fokus på naturkatastrofer, kriminalitet och krig istället för att lyfta upp att världen långsamt men stadigt förbättras.

”En av de viktigaste böcker jag någonsin läst – en oumbärlig guide till hur man lär sig att se klart på världen.” – Bill Gates