Thomas Erikson är en svensk författare och föreläsare som är känd för sina böcker om kommunikation och personlighetstyper. Han föddes 1958 i Uppsala och växte upp i Sundsvall. Efter studier i ekonomi och marknadsföring arbetade han i många år som marknadschef på olika företag, innan han bestämde sig för att bli författare på heltid.

Erikson debuterade som författare 2014 med boken “Omgiven av idioter”, som blev en stor succé i Sverige och senare översattes till många andra språk. Boken handlar om olika personlighetstyper och hur man kan kommunicera mer effektivt med dem. Den följdes upp av “Omgiven av psykopater” och “Omgiven av dåliga chefer”, som båda har samma tema.

Utöver “Omgiven av”-serien har Erikson även skrivit andra böcker om kommunikation och personlighet, inklusive “Hjärnstark” som handlar om hur fysisk träning påverkar hjärnan, och “Poddlandet” som handlar om att starta och driva en framgångsrik podcast.

Erikson är också en flitig föreläsare och föreläser ofta om kommunikation och personlighet på olika företag och organisationer runt om i Sverige. Han är känd för sin lättsamma och underhållande stil, och för att kunna förklara komplicerade ämnen på ett lättförståeligt sätt.