Prova ljudböcker gratis

Jämför & testa alla tjänster kostnadsfritt i 14 dagar

4.5
Betyg i App Store 4,5 av 5
Lyssna offline
Anpassa hastighet
Lägg till bokmärke
Sovtimer
Pris fr. 169 kr/mån
4.5
Betyg i App Store 4,5 av 5
Lyssna offline
Anpassa hastighet
Lägg till bokmärke
Sovtimer
Pris fr. 139 kr/mån
4.0
Betyg i App Store 4,6 av 5
Lyssna offline
Anpassa hastighet
Lägg till bokmärke
Sovtimer
Pris fr. 99 kr/mån

Prova de olika tjänsterna innan du bestämmer dig

Alla de stora aktörerna på ljudboksmarknaden erbjuder välfungerande tjänster och har ett brett utbud. Den uppenbara nackdelen är den fasta månadskostnaden du betalar när du använder tjänsterna. Du kan dock prova de flesta ljudbokstjänsterna gratis en kortare tid.

För att prova att lyssna på ljudböcker kan du utnyttja företagens kostnadsfria prövoperioder. För att testa de olika tjänsterna behöver du bara registrera ett konto och påbörja din prövoperiod. Ytterligare ett alternativ är att använda bibliotekets egna gratistjänst för ljudböcker, Biblio.

Utnyttja ljudbokstjänsternas prova på-perioder

För den som inte har lyssnat på ljudböcker tidigare eller för den som vill testa ett nytt abonnemang är det klokt att prova tjänsten i 14 dagar gratis. Under perioden kan du provlyssna på alla ljudböcker kostnadsfritt, och du kan också testa tjänstens appar för olika operativsystem. Eftersom alla de tre största ljudbokstjänsterna erbjuder en gratis prova på-period kan du testa samtliga tjänster och se vilken som passar dig bäst.

Oavsett om du redan nu har testat en eller flera ljudbokstjänster kan det vara klokt att utnyttja alla tjänsternas prova på-perioder. På det sättet får du en bättre överblick av hur de olika tjänsterna är utformade och vilken tjänst som faktiskt passar dig bäst.

När provperioden är slut förnyas abonnemanget automatiskt, vilket innebär att du behöver börja betala en månadsavgift för abonnemanget. Om du inte vill att abonnemanget förnyas måste du avsluta abonnemanget innan provperioden är slut.

Provlyssna på ljudböcker fritt via biblioteket

Ytterligare ett alternativ för den som är intresserad av att prova ljudböcker är att testa bibliotekets egna app. Tjänsten heter Biblio och kan användas för att låna bibliotekets ljudböcker, utan extra kostnad.

Enda kravet för att kunna provlyssna på en ljudbok är att du har ett giltigt lånekort. Det bör dock uppmärksammas att utbudet inte nödvändigtvis är lika skräddarsytt som de privata ljudbokstjänsterna. Utöver det har tjänsten även fått en hel del kritik, främst på grund av att appen till Android och iOS inte är lika funktionell som de privata ljudboksapparna.